Hotellmoms - du får svi

Fra 1. september blir det moms på overnatting. Næringslivet slipper unna, mens du som privatperson må betale mer.

Det blir dyrere å overnatte på hotell og andre overnattingsbedrifter. Foto: Lotus Head
Det blir dyrere å overnatte på hotell og andre overnattingsbedrifter. Foto: Lotus Head Vis mer

DYRERE OVERNATTING

1. september legges det åtte prosent moms på hotellovernatting o.l. Du får regningen. Hva synes du om det? (Avsluttet)
Nei, nå er det nok!(88%) 1666
Samma for meg(6%) 120
Det er greit(5%) 99
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Stortinget har vedtatt at all overnattingsvirksomhet skal merverdiavgiftsbelegges med åtte prosent. Dette trår i kraft 1. september, og i de aller fleste tilfellene betyr dette at du som privatperson må betale åtte prosent mer for overnattingen.

- Ettersom momsen er på åtte prosent, kommer våre rompriser til å øke med de åtte prosentene, sier økonomidirektør ved Choice Hotels, Paul Brodal. For firmaer har det ingenting å si, fordi de får vi momsfritak for, men for det øvrige legger vi altså på åtte prosent på de prisene vi har i dag, fortsetter Brodal.

Rica Hotels har også økt prisene som følge av den nye avgiftsbeleggingen, men prisene på rom og frokost har ikke økt med fullt åtte prosent. Grunnen til dette er at frokosten allerede har hatt moms på seg, slik at det kun er romprisen av den totale pakken som er økt med åtte prosent. Totalt vil de nye avgiftsreglene oppleves som en økning på i underkant av åtte prosent for deg som privatperson.

Den nye merverdiavgiften pålegges ikke bare hoteller, men gjelder også for utleie av fast eiendom til camping , og utleie av hytter, ferieleiligheter og annen fritidseiendom i tilknytning til slik virksomhet.

>> Klikk her for å lese mer om hotell og bosteder

Artikkelen fortsetter under annonsen