NY BOOKINGSIDE: Seks hotellkjeder har startet nettstedet RoomKey.com for booking av hotell. Foto: Illustrasjon.
NY BOOKINGSIDE: Seks hotellkjeder har startet nettstedet RoomKey.com for booking av hotell. Foto: Illustrasjon.Vis mer

Hotellkjedene starter egen bookingside

Skal gjøre hotellsøk enklere for kundene.

Utvalget av hotellsøkemotorer på internett er stort, og det er ofte vanskelig å vite hvilke nettsteder som tilbyr de billigste hotellprisene.

Nå skal en ny bookingside konkurrere om hotellkundene. Dette lyder navnet navnet RoomKey.com, og drives av seks internasjonale hotellkjeder, skriver Consumerreports.

Skal forenkle hotellbookingen

Det er følgende seks internasjonale hotellkjeder som står bak den nye bookingsida:

Choice Hotels International, Hilton Worldwide, Hyatt Hotels, InterContinental Hotels, Marriott International og Wyndham Hotel Group.

Gjennom RoomKey skal disse tilby hotellrom fra egne hoteller, og hotellene som tilhører samme hotellgruppe.

Fordelen med at hotellkjedene selv eier bookingsida, skal være at man slipper unna reservasjonsgebyrer som tradisjonelt blir lagt til av bookingsider som Expedia og Travelocity.

Ved første øyekast virker RoomKey som en oversiktlig tjeneste, og bookingsida tilbyr hoteller på mange europeiske destinasjoner. Men er det billigere her enn på andre bookingnettsteder?

Les også: Tør du bestille hotell i blinde? Da kan du få lave priser på luksusovernattingen

Rimeligere rom?

For å finne ut om det kan lønne seg for norske turister på jakt etter hotell å benytte seg av RoomKey.com, har DinSide søkt etter hotell på fire europeiske destinasjoner på den nye bookingsiden, og sammenlignet prisene med de man blir tilbudt på Hotels.com.

Vi har valgt ut fire tilfeldige hoteller etter søk på følgende byer, ved overnatting for to personer fra fredag 3. til søndag 5. februar: Oslo, Stockholm, Amsterdam og Paris.

Artikkelen fortsetter under annonsen

RoomKey viser seg å være hakket billigere på to av hotellene, men prisene er relativt jevne sammenlignet med Hotels.com.

Vil du sikre deg det billigste hotellet, er vår anbefaling å søke etter priser hos flere aktører. I noen tilfeller kan det og lønne seg å søke etter pris direkte på hotellets hjemmeside.

Hotellpriser
StedHotellRoomKey.comHotels.com
OsloClarion Collection Hotel Bastion2.300 kr2.300 kr
StockholmClarion Hotel Stockholm2.113 kr2.214 kr
AmsterdamRenaissance Amsterdam Hotel2.889 kr2.750 kr
ParisComfort Hotel Mouffetard1.460 kr1.505 kr


Les også: Skal mange reise sammen til syden? Da bør dere bestille nå!