Hotellet fra helvete

Turisten satset på en såkalt uspesifisert reise, og ferien på Kypros ble ødelagt av et hotell i forferdelig stand. Betyr uspesifisert at du må nøye deg med det uakseptable?

Uspesifiserte reiser er de rimeligste pakketurene du får kjøpt. ”Uspesifisert” betyr i korttekst at du blir innlosjert på hotell hvor det er ledig plass. Du kan være heldig å ende opp på luksuriøse feriesenter, men som en regel vil turoperatøren forsøke å plassere deg på det rimeligste alternativet. Vår klager var av den uheldige sorten.

”Utrolig skittent”

Ikke forstyrr! I dette tilfellet hjalp det ikke å si ifra. Vis mer

Turisten reiste uspesifisert til Kypros og fikk tildelt rom på hotell Larco. I sin klage til Reklamasjonsnemnda beskriver hun rommet som ”utrolig skittent”. Det luktet mugg i klesskapet, og badet var det absolutt verste. Etter en dag fikk turisten skifte over til et annet rom. Hotell Larco ligger videre midt i et område med synlig prostitusjon. Som om ikke det er ille nok; hotellets rom ble også benyttet til slik virksomhet. Den reisende ble forstyrret om natten, og følte seg meget utrygg.

Turisten klagde til hotellet og til turoperatøren, uten at det nyttet. Som kompensasjon for det dårlige hotellet fikk hun utbetalt kr 250 fra Star Tour. Hun er ikke tilfreds med dette.

Turoperatøren svarer

Ved kjøp av en uspesifisert reise kan man bli plassert hvor som helst på reisemålet. Måltider og rengjøring er ikke inkludert.

Turoperatøren opplyser videre at hotell Larco ligger i et område der prostitusjon forekommer, og at de har forståelse for at dette kunne oppleves ubehagelig. Star Tours medarbeidere har ikke opplevd at noen av deres kunder er blitt utsatt for kriminalitet ved å bo på dette hotellet, og området regnes ikke som farlig. Hotell Larco er et velholdt eldre hotell, og turoperatøren mener klager hadde et bra rom.

Star Tour beklager videre at den reisende ved ankomst fikk tildelt et rom som ikke var tilfredstillende rengjort. På grunn av det manglende renholdet fikk klager utbetalt et prisavslag på kr 250.

Tilfredstiller kravene

Klagenemnda påpekte følgende i sin konklusjon: Ved kjøp av en uspesifisert reise kan man bli innkvartert hvor som helst på reisemålet. Man må være forberedt på bosted av lav standard, og renhold under oppholdet vil normalt ikke bli foretatt. Det tildelte bosted må imidlertid være egnet til bosted, og det skal være rent ved ankomst.

På bakgrunn av de foreliggende opplysninger har nemnda ingen innvendinger til at hotell Larco ble benyttet som bosted for en uspesifisert reisende. Hotellet synes å tilfredstille minimumskravene, også når det gjelder beliggenhet. Etter en samlet vurdering finner nemnda ikke grunn til å anbefale et prisavslag ut over det som er betalt av Star Tour.

Unngå risikoen

En uspesifisert reise behøver ikke nødvendigvis bety at du risikerer å måtte dele leilighet med andre reisende, eller få toalett og dusj på gangen. Uspesifiserte reiser selges i flere kategorier, du kan eksempelvis garantere deg et eget rom med toalett og dusj. Les mer om uspesifiserte reiser, og hva du kan forvente deg i denne artikkelen.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.