Hoteller med ettersmak

Her er Sør-Europas beste vinhoteller.

Glad i vin? Og ferie? Da er jo saken biff - med bourdeaux... Foto: Adam Brokes
Glad i vin? Og ferie? Da er jo saken biff - med bourdeaux... Foto: Adam Brokes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er det spanske magasinet ExperienciasyMas som har kåret de beste vinhotellene i Sør-Europa.

Slik blir du en vinkjenner på 1-2-3

Hotellene i denne kåringen er steder med en spesiell pasjon for vin og vinopplevelser. De utmerker seg i kraft av sin beliggenhet i vindistrikter, de har kanskje egne vinkjellere eller egen vinproduksjon, de tilbyr vinsmaking, vinterapi-behandlinger på hotellets spa og selvsagt førsteklasses gastronomiske opplevelser. De ti vinnerne i denne kåringen er i tillegg alle velsignet med beliggenhet i fantastiske omgivelser.

Alle de ti hotellene som er utmerket med en plass på denne topp 10-listen, finner du i Sør-Europa: Fire hoteller i Spania, tre i Frankrike, to i Portugal og ett i Italia.

Dra på vinfestival

Tilleggspoeng er gitt til de hotellene som har vært med på å bidra til utviklingen av kvalitet i hotellindustrien, og for deres streben etter å skape oppmerksomhet rundt vinturisme og detaljer i sitt vingastronomiske tilbud.

I disse byene er maten best

Hotellene er vurdert av magasinets lesere samt av reiseeksperter på experienciasymas.com.

Her er hotellene som gir deg de beste vinopplevelsene i Sør-Europa:

Foto: Chateaux de Bagnols
Foto: Chateaux de Bagnols Vis mer


1. Chateau de Bagnols, Frankrike
Beliggende i sørøstre Frankrike, tilbaketrukket på landsbygda i nærheten av landsbyen Bagnols - og ikke langt fra den større byen Lyon. Hotellet er med i kjeden Relais & Chateaux og restauranten er belønnet med utmerkelser i Michelin-guiden - som beskriver restauranten som et sted med fristende mat servert i majestetiske omgivelser, med gotisk peis og antikke møbler. Én stjerne i Michelinguiden, og med utmerkelse for interessant vinliste.

Foto: Hotel Marqués de Riscal
Foto: Hotel Marqués de Riscal Vis mer


2. Hotel Marqués de Riscal, Spania
Du kjenner kanskje igjen linjene fra Guggenheim-museet; dette er arkitekten Frank O. Gehrys andre mesterverk i Spania. Hotellet er med i kjeden Luxury Collection, som jo sier litt om hva du kan forvente deg her. Beliggende i Elciego, midt i vin-smørøyet Rioja, burde det tilby perfekte omgivelser og muligheter for vinreisen.

Foto: Hotel L'Andana
Foto: Hotel L'Andana Vis mer


3. Hotel l'Andana, Italia
Beliggende blant vinranker og olivenlunder i Toscana, Italia. Hotellet er forhenværende jakt"hytte" til storhertugen av Toscana. Hotellet er blant annet med i kjeden Leading Small Hotels of the World.

Read's Hotel Foto: Read's Hotel,
Read's Hotel Foto: Read's Hotel, Vis mer


4. Read's Hotel, Mallorca
Herregård omringet av 20.000 kvadratmeter store hageområder og egen vingård i Santa Maria på Mallorca. Spa for avslapping, og Michelin-restaurant for fornøyelser. Dette er et femstjerners hotell med kun 23 rom, som ligger en 15 minutters kjøretur fra Palma de Mallorca.

5. Les Sources de Caudalie, Frankrike
Boutique-hotell i Graves, Medoc, med fokus på velvære og gastronomiske opplevelser. Med i kjeden Small Luxury Hotels of the World.

6. Hotel Peralada Wine Spa & Golf, Spania
Golf, vin, helse og sport står i sentrum på dette hotellet, kun 15 minutter fra strendene på Costa Brava-kysten.

7. Hotel Aquapura Douro Valley, Portugal
Luksushotell i Douro-dalen, ved elva Douro.

8. Chateau de Berne, Frankrike
Denne private residensen i Provence ligger gjemt blant vingårder og skogsområder. Her kan du nyte mat fra lokale produsenter, og vin fra eiendommen.

9. Casa da Calcada, Portugal
Boutique-hotell i Amarte, mellom byen Oporto og Duoro-dalen. Herregård med anerkjent restaurant.

10. Hacienda Zorita, Spania
Opprinnelig et dominikanerkloster, kun 12 kilometer fra Salamanca.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer