Hotell med opera-ambisjoner

Mellom beryktede Plata, og operatomta i Bjørvika har Hotel Opera reist seg. Ta en titt på fasilitetene på det ferske etablissementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hotellsjef Henriette Krogsbøl ved Hotel Opera.
Hotellsjef Henriette Krogsbøl ved Hotel Opera. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Vi har forsøkt å ta i bruk elementer fra operaen, sier Henriette Krogsbøl, hotellsjef ved Hotel Opera i Oslo.

I lobbyen står kostymer fra kjente operetter utstilt i montere. Konferansesalene har navn som Aida og Carmen, og den gjeveste suiten er døpt Nøtterknekkersuiten. Hotellet ble åpnet i april i fjor, og har 432 rom. Rainbow-kjeden eier hotellet. Vel 150 mennesker har sitt arbeidssted her.

Nøtteknekkersuiten

I toppetasjen ligger hotellets beste suiter, Nøtteknekker- og Svanesjøsuiten. Fra Nøtterknekkersuitens panoramavinduer er det en fabelaktig utsikt til Oslofjorden og til trafikkmaskinen ved Oslo S, en voldsom vev av motorveier inn og ut av Oslo. Kun et svakt, lite drønn er å høre fra trafikk-knutepunktet noen etasjer under. Kan det tenkes at Hotel Opera ser frem til at operaen står ferdig i 2008?

- Ja, det blir nok fint, smiler Krogsbøl.

Veggene i toromssuiten er dekket av store scenebilder fra ulike Nøtteknekker-oppsetninger.

- Men vi har forsøkt å dempe det operetteaktige her oppe, mens vi tar det mer igjen i spisesalen nedunder, forteller hotellsjefen og skrur på peisen midt i suitens dagligstue med en fjernkontroll.

NØTTEKNEKKESUITEN: Detalj fra Hotel Operas toppsuite.
NØTTEKNEKKESUITEN: Detalj fra Hotel Operas toppsuite. Vis mer

Det er ikke noe svulstig eller følelsesladet dramatisk over det moderne og enkle interiøret; Badet er nesten minimalistisk med badekaret parkert midt på det store baderommet, mellom to tidsriktige servanter. Dekoren er sparsom; En enkel vase med epler på peisen, hvite lamper og bilder med stålrammer. En stor balkong i stål. Det koster 6.250 kroner per natt å leie Nøtteknekkersuiten. Da DinSide Reise i fjor sjekket ut Oslo-hotellenes toppsuiter fant vi at prisene startet på cirka 6.500 kroner.

Heller ikke de såkalte deluxe-rommene og de mer nøkterne ordinære gjesterommene er utstyrt med noe som gir assosiasjoner til kraftfull musikk. Her er det nesten et anonymt hotellpreg som gjelder. Men det splitter nye Internett-utstyret er noe hotellet er stolt av: TV-skjermen er koblet til en PC, og gjestene kan velge hvilke filmer de vil se og knytte seg opp mot nettet.

For full hals

I restauranten og lobbyen derimot har interiørarkitektene latt det svinge mer. Her henger lysekronene tett, teppene er fargerike, det er fløyelstrukne chaiselonger, og gullblad på de høye søylene. Høyden under taket og brede trapper gir nesten et nostalgisk sus.

 • Se bildene fra Hotel Operas lobby, restaurant og gjesterom.
 • Adresse

  Hotel Opera
  Christain Frederiks plass 5
  Oslo
  Tlf.: 24 10 30 10

  Mer om hoteller

 • Hotell i smørøyet
  - Verdens største reisemagasin kårer de best beliggende hotellene i verden.

 • Hemmelig Oslo-perle
  - bli med til Bastion.

 • Verdens rockehoteller
  - her ramponerte Oasis lufteanlegget.

 • Verdens dyreste suiter
  - hva kan du forvente for 140.000 kroner?

 • Vi tester luksussuitene
  - høyt over byens tak, TV på badet eller dusje i stuen.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.