Hotell i verdensrommet

Allerede før Virgin Galactic starter romturisme, har gründer Sir Richard Branson avslørt planer om å bygge et romhotell.

Publisert
Sist oppdatert

Det høres helt fantastisk ut, men det er altså det som er Sir Richard Branson nye visjon.

Romhotellet vil gå rundt månen, men ikke lande på planeten. Til det vil Branson bygge et miniromskip som tar med romhotellets gjester på utflukter til månen.

Emigrasjon til verdensrommet

En annen drøm Branson jobber for, er å lage et gigantisk romskip som skal ta med seg turister ut på oppdagelsesferd i verdensrommet. Målet er å lete etter fremmede livsformer.

Branson sa til The Sunday Times at han har hentet inspirasjon til prosjektet fra fysikeren Stephen Hawking.

- Han føler at det er fare for at en dag vil verden bli ødelagt av global oppvarming eller en meteor, og tror det er essensielt at vi begynner å befolke andre planeter, sa Branson.

- Dette er sci-fi-stoff, og det er ikke sikkert det skjer i min levetid, men jeg vedder på at det skjer i mine barns levetid.

Snart romturisme

Fjerne drømmer, kanskje, men Virgin Galactic vil starte kommersiell romturisme i løpet av de to neste årene. Romeventyrere har allerede begynt å bestille turer. Dette er ikke for fattiglusene. En tur med Virgin Galactic koster 200.000 dollar (mer enn 1,2 millioner kroner). 200 personer har allerede betalt for å garantere seg plass på romturene.

Har du penger og lyst, er det ikke lange veien til nærmeste oppskytningsbase. Virgin Galactic planlegger nemlig å bygge en i Kiruna i Nord-Sverige. I tillegg vil det bygges oppskytningsbaser i Mojaveørkenen i California, og i New Mexico.

Virgin Galactic passasjerer vil bli kvalifiserte astronauter etter kursene de må gjennom. Det finnes bare 500 astronauter i verden i dag. Selve turen ut i verdensrommet vil vare i to timer. Branson håper å kunne skyte ut 500 turister hvert år.

På nett: Virgin Galactic og Scaled (som bygger romskipene)

Kilde: The Sunday Times

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer