Hotell for vinelskere

Liker du å leske strupen med edle dråper? Da kan du kombinere hobbyen med ferie på et av Europas mange vinhoteller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For vinelskere er ikke en vin bare en vin. Nei, det er snakk om årgang, vindistrikt, druesort, jordsmonn og det ene med det andre. For noen er vin den store hobbyen, og det er mye å sette seg inn i for den som vil til bunns i vinflasken.

Å kombinere vin og ferie er toppen av lykke for vinelskere, og det finnes mange hoteller som retter seg mot dette markedet. Hoteller med gigantiske vinkjellere med flere tusentalls viner, hoteller som tilbyr vinsmakingskurs eller besøk til vingårder, og vingårder som også tilbyr overnatting.

Her har vi plukket ut fire hoteller som tilbyr vinopplevelser av ymse slag:

Majestetisk vinhotell i storbyen Wien. Foto: Palais Cobourg
Majestetisk vinhotell i storbyen Wien. Foto: Palais Cobourg Vis mer


Vin fra hele verden

Fasjonable Palais Coburg i Wien huser seks vinkjellere med hele 60.000 vinflasker fra hver eneste vinregion i hele verden. Den eldste vinen er fra 1727. 22.-24. mars åpner Palais Cobourg de nye vinkjellerne, og inviterer til vinsmaking sammen med vinmesterne Michael Broadbent og Jancis Robinson.

Palais Cobourg er et luksushotell i nyklassisk stil med eget spa. Du kan for eksempel nyte årgangsvinen i hotellets vinbistro, eller gourmetrestauranten Cobourg. Et hotellrom koster fra 460 euro (cirka 3.700 kroner).

På nett: Palais Cobourg

Vakkert vinlandskap i Italia. Foto: Villa di Monte Solare
Vakkert vinlandskap i Italia. Foto: Villa di Monte Solare Vis mer


Vinferie i Italias vinsentrum

Villa di Monte Solare ligger midt mellom Umbria og Toscana, to av Italias vakreste regioner. Det lille luksushotellet arrangerer vinferier på fire og seks dager, der deltagerne besøker forskjellige vingårder, vinkjellere og et verdenskjent vinmuseum, og smaker seg gjennom distriktenes produkter.

Villa di Monte Solare har også et eget spa, og arrangerer også golfferier og matkurs. Andre aktiviteter er sykkelturer og vandreturer. En firedagers vinferie koster fra 407 euro (cirka 3.300 kroner) per person i dobbeltrom, en seksdagers vinferie koster fra 672 euro (cirka 5.400 kroner) per person i dobbeltrom.

På nett: Villa di Monte Solare

Moderne og eksklusivt. Foto: Marqués de Riscal
Moderne og eksklusivt. Foto: Marqués de Riscal Vis mer


Design og vin

Hotel Marqués de Riscal ligger i Rioja, den kjente spanske vinregionen, og er et hotell uten sidestykke. Det er designet av arkitekten Frank Gehry, mannen bak Guggenheimmuseet i Bilbao. Hotellet ligger side om side med en 150 år gammel Riscal vingård. Ellers huser hotellet en vinbar, et vinsmakehjørne, en gammel vinkjeller, en takterrasse med bar, peis og utsikt over vinrankene, en kokkeskole og et spa som tilbyr "vinterapi" der alle produktene er laget av druer. Gjestene kan også besøke vingården Marqués de Riscal, vinmuseet og vinbutikken. Har du bil kan du kjøre "Ruta de Vino", som utforsker vindistriktet Rioja.

En overnatting koster fra rundt 400 euro (cirka 3.225 kroner) for et dobbeltrom.

Landlig romantikk i Bordeaux. Foto: Les Sources de Caudalie
Landlig romantikk i Bordeaux. Foto: Les Sources de Caudalie Vis mer

På nett: Hotel Marqués de Riscal og vingården Marqués de Riscal


Fransk vinluksus

Det lille hotellet Les Sources de Caudalie ligger like utenfor Bordeaux, og har en imponerende vinkjeller som teller 16.000 flasker. Hotellet ligger på eiendommen til Chateau Smith Haut-Lafitte. Les Sources de Caudalie var de første som lanserte vinspa, og her kan du velte deg i druesaft og få en Merlot-innpakning, for eksempel. Smak på viner i cigarklubben som ligger i toppen av et tårn med utsikt over vinrankene. Vinsmaking koster 75 euro (cirka 600 kroner).

Et dobbeltrom koster fra 190 euro (cirka 1.530 kroner) i lavsesongen. Frokost koster 20-22 euro (160-180 kroner).

På nett: Les Sources de Caudalie

Forsidebilde: Stuart BellLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!