Hotel Ritz stenger - i to år!

Et av verdens mest berømte hoteller, Hotel Ritz i Paris, skal pusses opp.

Nå skal det Hotel Ritz pusses opp. Foto: Hotel Ritz
Nå skal det Hotel Ritz pusses opp. Foto: Hotel Ritz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du knapt hørt om et hotell i verden, har du likevel hørt om dette. Hotel Ritz i Paris har i tiår etter tiår vunnet sin anerkjennelse for dekadent luksus og celebre gjester. Nå skal hotellet stenge. I to år! Grunn? Oppussing.

Mohamed Al Fayed

Hotel Ritz i Paris er eid av Mohamed Al Fayed, og både eier og hotell kom i hele verdens søkelys etter at det var her prinsesse Diana og hennes kjæreste, eierens sønn Dodi Al Fayed, inntok sitt siste måltid før de omkom i den fatale bilulykken i 1997.

Men disse er langt fra de eneste berømte gjester som er forbundet med Ritz-navnet. Gjestelisten inkluderer navn som Coco Chanel, Charlie Chaplin og Ernest Hemingway.

Kom ikke med på luksusliste

Nå har imidlertid hotellets rulleblad fått en plett. For 2011 har det nemlig IKKE fått Frankrikes ettertraktede "palace"-utmerkelse. Dette er en av de mest prestisjefylte utmerkelsene i landets hotellindustri, som gis til utvalgte eiendommer som et bevis på at de fremstår som luksushotell ut over det som kreves for å få fem stjerner. Hotellutmerkelsen som ble utdelt tidligere i 2011 gikk til åtte hoteller, hvorav fire ligger i Paris: Bristol, Meurice, Park Hyatt og Plaza Athenee.

Mange tror det faktum at Ritz ikke stod på denne listen er utløsende for at hotellet fra i sommer stenger i hele to år, for renovasjon.

Luksus i Paris, men denne byen har de dyreste hotellrommene.

Stenger fra sommeren

Varselet om at hotellet skal stenge i en så lang periode, kommer som en overraskelse på mange, men ifølge bransjemagasinet Industry Leaders Magazine mener de som kjenner bransjen at dette er en klok beslutning.

Hotellet har ikke gjennomgått renovasjon siden 1979, og skal altså stenge all virksomhet fra sommeren 2012 og i hele 27 måneder. Ifølge hotelledelsen skal hotellets stil bevares, men det skal være fokus på å introdusere moderne teknologi til den gamle klassikeren.

Hotellet ble grunnlagt i 1898 av Cesar Ritz og kokken Auguste Escoffier.

Her er verdens beste byer å bo i.

Kostbart, selvsagt

Vil du bo på Ritz slik hotellet er i dag, har du altså frem til sommeren på å få til det. For moro skyld sjekket vi prisen for en overnatting fra 17. til 18. mai 2012. Da kan vi få rom fra 850 euro (to voksne). Cirka 6.570 kroner ...

Blir det i overkant, er det imidlertid mulig å ta en lunsj, middag eller te/kaffe på hotellets barer og restauranter.

Mer finner du på hotellets egne nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer