Høstjakt på billigbilletter

Det er snart høst, og klart for jaktsesongen på billige flyseter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag åpner Norwegian lukene for dem som vil prøve noe annet enn å fylle bingen hos SAS/Braathens. Miniselskapet har slitt med kapitalinnhentingen i et tørt marked, og har hatt leveranseproblemer på flyene de skal bruke. Lovet oppstart 1. september blir derfor forsinket. Stavangerruten vil ikke starte før 8. september, og de øvrige rutene blir noe begrenset fra 1. til 8. september. Selskapet lover at de ordinære rutene skal gjelde fra 9. september.

Konkurranse innenriks

Men prisene skal fortsatt være lave. Fra 390 kroner skal du betale for en strekning i Sør-Norge. Selskapet flyr fra Oslo til Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Dessuten flyr de mellom Stavanger og Newcastle.

Dette er priser som allerede har skapt gode tider for tilbudsjegeren. Både SAS/Braathens er allerede i gang med sine mottiltak. SAS reklamerer for eksempel med kampanjepriser for weekendreiser fra Oslo til 13 byer i hele Norge. I sør er laveste pris 694 kroner, og til og fra Nord-Norge må du betale fra 1.294 kroner. Braathens har samme pris på sitt nettilbud for tur-reiser på utvalgte ruter direkte til og fra Oslo. Du kan ikke reise søndag, og må være borte en natt eller flere i helg.

Kampanjer til utlandet

Introduksjonstilbud til Aberdeen fra Stavanger. Foto: KLM Royal Dutch Airlines / Photo by: Capital Photos
Introduksjonstilbud til Aberdeen fra Stavanger. Foto: KLM Royal Dutch Airlines / Photo by: Capital Photos Vis mer

Flere lavprisselskaper bidrar til at også utenlandsreisende har sitt å fråtse i, også fra ordinære selskaper som bruker pris for å holde deg unna de hissige konkurrentene.

Fra Stavanger kan du sikre deg lavpris til Aberdeen idet KLM markerer oppstart av sin oljerute mellom Norge og Skottland. Bestiller du i dag eller i morgen, kan du sikre deg en tur-retur til Aberdeen fra Stavanger til 565 kroner. Da må du reise 25. og 26. august. I samme åndedrag reduserer nederlenderne prisene med 20 prosent på 50 internasjonale destinasjoner. Billettene må bestilles innen 1. september, og gjelder for reiser til og med 31. mars.

Også SAS og Braathens er i gang med høstkampanjer til utlandet. Hos SAS reiser du for eksempel til New York for 4.063 kroner. Billettene må bestilles mellom 10. august og 16. september, og du kan reise mellom 3. september med siste tilbakereise 19. desember. Lignende tilbud får du til 27 byer i USA. Braathens har gående en kampanje til sine utenlandsmål i Spania og Frankrike, og her får du billetter fra 1.485 kroner. Her kan du reise til og med 15. september, men flere avganger er allerede utsolgt for billigbilletter.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise. Her er noen av dem:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.