Høstferie til sparepris

Det er høstferieuker nå, men har du ikke ordnet deg med varme flybilletter er det fortsatt en sjanse.

Trevifontenen i Roma i høstferien? Fristende alternativ til hjemlige høststormer, og billig også.  Foto: Andrew Terrill/Rex Features
Trevifontenen i Roma i høstferien? Fristende alternativ til hjemlige høststormer, og billig også. Foto: Andrew Terrill/Rex Features Vis mer


Fem hundrelapper er nok til at du kommer deg til Roma i høstferien, mens du for en tusenlappen kan sikre deg flybillett til kokhete Egypt. Du har ikke tapt ennå, selv om ungene har fri og du vil på siste-liten-tur. Men det er ikke mange godbiter, så løp og kjøp.

Her er oversikten over ukens billigste restplasser.

Vi har med byene Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Haugesund og Sandefjord i denne oversikten. Det finnes imidlertid ledige reiser fra flere byer, sjekk selv i restplassoversikten.

Med hotell fra 1.495

For priser fra like under 1.500 kroner får du både flyreisen og hotelloppholdet i varmere strøk som Tyrkia og Hellas. Riktignok får du ikke vite hvor du skal bo før du reiser, men til slike priser er det muligens noe du kan leve med.

Her er oversikten over billigreiser der hotellopphold er inkludert.

Når er høstferien?

Generelt er det vanlig å anta at det er billigere å reise utenom skoleferiene. Kan du planlegge deg rundt disse, bør du altså ha mulighet til å slippe billigere, selv om årets høstferie ser ut til å gi mange muligheter for gode reisekupp.

For feriedatoer over hele landet, sjekk ferieoversikten. Her kan du for eksempel se at høstferien i Oslo, Akershus og Hordaland er fra 2. til 6. oktober, mens høstferien i Trøndelagsfylkene og Rogaland starter 9. oktober og varer til den 13.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rutefly også

Andre kuppjegere bør få med seg at Germanwings feirer fireårsjubileum med å gi bort gratisturer, 444.444 i tallet, til og fra alle sine reisemål. Du må imidlertid selv bruke den tiden det tar å lete fram godbitene, og i tillegg regne med å betale skatter og avgifter. Billettene skal være mulig å finne frem til midnatt tirsdag 3. oktober, og reisen må skje mellom 20. oktober i år og 31. januar neste år.

Få også med deg at salget starter på Norwegian og Ryanairs nye ruter. Mer om det her.