Hopp fra Athen

Bare timer utenfor Athen finner du øysamfunn uten snev av storbystemning.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fra havnebyen til Athen, Pireus, går det daglig en rekke ferger til øyene rundt. Avstanden til de nærmeste øyene er såpass liten at du kan velge mellom dagsturer eller overnatting. Her rekker du mye på en uke.

Aigina

Når du trenger en pause fra Athens hete og hektiske gater, ligger heldigvis de nærmeste øyene kun få timer unna. Foto: Karoline
Når du trenger en pause fra Athens hete og hektiske gater, ligger heldigvis de nærmeste øyene kun få timer unna. Foto: Karoline Vis mer

Første stopp fra Athen er Aigina, som betegnes som en særpreget og sorgløs øy. Øya har 11.500 innbyggere, og om sommeren er det stor tilstrømming av grekere fra fastlandet på helgetur.

De fleste som besøker Aigina, drar til Afaiatemplet. Det ble bygget rundt 500 år f. Kr, og er av de fineste klassiske templene i Hellas. Templet ligger på en skogkledd åskam med utsikt til havet på begge sider. Aigina har også fine strender.

Fra Pireus tar det bare 40 minutter med hydrofoil til Aigina. Det er rundt 10 avganger om dagen. Det er gode muligheter for overnatting her.

Poros

Fra Aigina kan du dra videre til Poros. Det går også direktebåter fra Pireus mange ganger om dagen. Øya byr på både gresk kultur, og turisthoteller og strender.

Nesten overalt finner du små butikker med ivrige selgere.
Nesten overalt finner du små butikker med ivrige selgere. Vis mer

Poros består av to øyer forbundet med en bro. Póros by ser typisk gresk ut med hus som hvite terninger langs fjellsiden. Her anbefales en tur på markedsplassen. 14 kilometer nord for Póros by ligger Poseidon-templet. Det ble bygget i 500 f. Kr, og var en gang like imponerende som Afaiatemplet. Nå er det bare veggene igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hydra

Trofaste tilhengere kaller Hydra for Hellas´ St. Tropez. Øya er naken, bergkledt og uten gode strender. Likevel er den svært populær blant turister på dagstur. Her er det forbudt med biler, og det finnes ikke store turisthoteller.

På Hydra finner du både munke- og nonnekloster og kunstskole. Du kan også få omvisning i mange vakre, gamle villaer.

Det går båter til Hydra både fra Pireus (4 timer), og fra Poros og Aigina.