Hongkong - sikkert og ordentlig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 Foto: Sindre Storvoll
Foto: Sindre Storvoll Vis mer
Martin Dafforn og Suki Macconachie mener flyplassen er ren og oversiktlig. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll
Martin Dafforn og Suki Macconachie mener flyplassen er ren og oversiktlig. Foto: Sindre Storvoll Foto: Sindre Storvoll Vis mer


 • Offisielt navn:Hongkong International Airport
 • Førsteskanse i Hongkong for en transittpassasjer, var i vårt tilfelle bevæpnede vakter og varmesøkende kamera. Sikkerhet er ikke et problem, selv om flyplassen koordinerer 600 fly på vei opp eller ned daglig, og siler 36 millioner passasjerer i året. "SkyTrax" har gjennomført omfattende passasjerundersøkelser som har kåret lufthavnen til den aller beste fire år på rad. En av grunnene kan være det massive fokuset på miljø i forhold til luftforurensing, strømsparing, vannrensing og søppelgjenvinning.

  Trass folkemassene har arkitekturen tillatt stor takhøyde som gjør lokalene romslige. Mobil- og internettdekningen er fremragende, både for trådløst og stasjonært nettverk, selv om internettstasjonene står litt bortgjemt her og der. TVene rundt om er koblet til CNN og diverse lokale kanaler.

  Matveiene er varierte, over 40 spisesteder totalt, inkludert kinesiske spisepinneinnslag. Av tollfrie artikler, er elektronikklageret større enn på andre flyplasser. Barna har mulighet til å se filmer eller visualisere en flytur inni lekecockpiter. Ansatte kan massere ømme lemmer, eventuelt kan du gratis prøve ut en massasjestol uten å kjøpe den.

  Har du mye egenkapital, finnes en rekke salonger av det glamorøse slaget. Manikyr, massasje, minibibliotek, servering, skjermunderholdning, Internett, tidsskrifter fra en hel verden og soverom er noen av tilbudene som er tilgjengelige.

  Har du mye ventetid, er en tur til Hongkong lett tilgjengelig på egenhånd eller med turoperatører. Som transittpassasjer koster det deg heller ingenting å forlate flyplassen.

  Selv om skiltingen til gatene er overdimensjonerte, er ikke flight-informasjonen overtydelig, og høyttalersystemet kunne godt vært oppgradert.

  Kjæresteparet Martin Dafforn (31) og Suki Macconachie (26) fra London var innom Hongkong som et ledd i et år med reising verden rundt.

  - Hongkongs flyplass er ren og oversiktlig her, sier Suki.
  - Men de trenger å ordne høyttaleranlegget. Det er ikke mye informasjon her, sier Dafforn.