Hong Kong best i verden

Danskene med blant de ti beste.

BEST: Lyse lokaler og de beste spisestedene gav Hong Kong førsteplassen. Foto: Hong Kong International Airport
BEST: Lyse lokaler og de beste spisestedene gav Hong Kong førsteplassen. Foto: Hong Kong International Airport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du lyst til å reise innom verdens beste flyplass, bør du sette kursen mot Asia. Det er nemlig Hong Kong International Airport som er verdens beste, ifølge Skytrax´kåring for 2011.

Asia på topp tre

Det er med utgangspunkt i spørreundersøkelser blant 11 millioner passasjerer fra over 100 forskjellige land, at Hong Kong går helt til topps i årets kåring.


Flyplassen, som ble bygget i 1998, er verdens tredje største i passasjerantall, og kom også i fjor høyt opp i kåringen, nærmere bestemt på en tredjeplass. En lys og luftig terminal, kombinert med supre shoppingmuligheter og de beste spisestedene i verden, skal være noen av grunnene til topplasseringen.

På annenplass finner vi Singapore Changi Airport, som vant samme kåring i fjor. Fortsatt skal denne flyplassen være aller best for de som ønsker å slå i hjel ventetiden ved hjelp av varierte aktiviteter som trening, svømming, på spa eller på musikkbarer.

Sør-koreanske Incheon International Airport i Seoul havner på tredjeplass - men er ifølge kåringen den best rengjorte flyplassen i verden.

Les også: Dette flyselskapet har den beste maten

Køben med blant topp ti

Selv om Asia ifølge Skytrax´kåring har de tre beste flyplassene i verden, finner vi også fire europeiske flyplasser blant topp ti.

Deriblant flyplassen i München, som er Tysklands nest største flyplass og altså nå også verdens fjerde beste. Blant annet komforten på terminalen og et særdeles vennlig personell er blant høydepunktene på denne tyske flyplassen.

Flyplassen i Amsterdam, bedre kjent som Schiphol, kommer på sjette plass i kåringen, mens Zürich havner på sjuende plass. Sistnevnte skal dessuten være verdens beste til å håndtere bagasje.

København lufthavn er også med blant verdens beste, nærmere bestemt på en tiendeplass. Dermed har de klatret opp fem plasseringer sammenlignet med 2010.

God service, komfort og bagasjehåndtering er årsakene til den solide plasseringen for danskene.

Les også: Sjekk ut denne fancy loungen i København