Honecker-fly blir luksushotell

Fra østtysk regjeringsfly til luksus på bakken.

Her kan du snart overnatt i luksussuite, for 350 euro natta. Det russiske flyet har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker og senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. Foto: Hotelsuites.nl
Her kan du snart overnatt i luksussuite, for 350 euro natta. Det russiske flyet har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker og senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. Foto: Hotelsuites.nl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederland er godt kjent og vel utstyrt med kuriøse og spesielle overnattingssteder. Nå får nederlenderne nok et tilskudd: En utrangert Ilyushin 18 fra 1960 skal forvandles til luksushotell. Dette skriver den tyske avisen Bild.de.

Kuriøse overnattingssteder i Nederland

Det russiske propellflyet er kanskje spennende nok ut i fra et flyhistorisk perspektiv, men dette spesielle flyet har også en meget spesiell historie. Det har vært eid av den tidligere østtyske regjeringssjefen Erich Honecker, og har altså vært benyttet som regjeringsfly for DDR.

I midten av juli skal det åpne flytrappa for overnattingsgjester.

Passasjerkabinen er forvandlet til en luksussuite for to. Cockpiten skal få bestå uendret, og spraye atmosfæren med vibrasjoner fra øst.

Du kan også overnatte i fly på New Zealand

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


4 millioner

Det er den nederlandske entreprenøren Ben Thijssen som fant flyet i en landsby i Sachsen-Anhalt-regionen, og som har kjøpt og endret den russiske propellmaskinen. Han kjøpte flyet for 25.000 euro (224.300 norske kroner), og har investert 450.000 euro i endringene (cirka 4 millioner norske kroner).

Den over 50 år gamle flyvemaskinen står ved flyplassen Teuge ved Apeldoorn, og venter på sine første gjester.

Det er imidlertid ikke så mange hodene den 40 meter lange russeren har plass til på en gang; hele flyet er én gedigen luksussuite for to personer. Men velutstyrt har Ilyushin-en virkelig blitt på sine eldre dager - se bare på denne utstyrslista:

Boblebad, infra-rød badstu, dusj, bar, tre flatskjerm-TVer, Blu-ray-DVD-spiller med DVD-samling, kjøkken med kokemuligheter, WLAN og klimaanlegg.

Vandrerhjem i jumbojet på Arlanda

Foto: Hotelsuites.nl
Her kan du snart overnatt i luksussuite, for 350 euro natta. Det russiske flyet har tidligere vært regjeringsfly under kommunisten Erich Honecker og senere fraktet østtyske turister til kommunistvennlige feriemål. Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl
Foto: Hotelsuites.nl


Brokete fortid

I tillegg til sitt oppdrag som regjeringsfly, har også flyet vært i tjeneste som østtysk charterfly til kommunistvennlige feriedestinasjoner som Cuba, Russland, Kina og Vietnam. De siste 15 årene, før flyet i 2007 ble kjøpt av Hotelsuites.nl, har flyet bespist mange sultne mager i egenskap av flyrestaurant.

Snart åpner altså hotellet dørene for de første gjestene, og reservasjoner tas imot allerede. Dersom du ønsker å bestille overnatting her, finner du kontaktinformasjon på nettsidene hotelsuites.nl

Strenge regler ...

Det er selvsagt ikke gratis å overnatte her - men så kommer ikke denne typen overnatting på samlebånd, heller. En natt for to personer koster 350 euro - 3.140 norske kroner, da er frokost inkludert.

Du skal være oppmerksom på at det er strenge husregler forbundet med leie av denne luksussuiten. Det er for eksempel ikke tillatt med besøk i flyet av andre enn de to personene som skal overnatte der; det være seg familie, venner eller andre. Festen får man altså ta andre steder, ikke i suiten. Dette er faktisk en relativt vanlig husregel for overnatting i liknende spesielle overnattingssteder i Nederland - eksempelvis fyrtårnet i Harlingen og livbåten Lilla Marras, også i Harlingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!