Parader er alltid populært. Her er fra Skeive dagers parade i 2004.<br />
<br />
<i>Foto: Inga Holst</i> Foto: Inga Holst
Parader er alltid populært. Her er fra Skeive dagers parade i 2004.

Foto: Inga Holst Foto: Inga HolstVis mer

Homofrydefull fest i en uke

FESTIVAL: Oslo er årets EuroPride-by. I en uke feirer de skeive blant oss seg selv. Pride- landsbyen er lagt til Rådhusplassen. Se bildene fra fjorårets homoparade her.

Morten Abel, Anneli Drecker, Wig Wam, D’Sound, The Ark og Surferosa er noen av bandene som skal varte opp under EuroPride i Oslo i perioden 17. - 25. juni.

Party, politikk og parader

- Det vi er mest stolte av er Pride Village på Rådhusplassen, sier Arne Walderhaug, EuroPrides festivalsjef til DinSide. - Her vil det være konserter fra klokken 16.00 og frem til midnatt i perioden 22. til 25. juni.

Skeive dager har blitt arrangert i Oslo en årrekke, men i år har Skeive dager fått arrangere det betydelig mer omfangsrike festivalen EuroPride. EuroPride er et registrert varemerke man må søke opphavsorganisasjonen, European Pride Organizers Association, om å få bruke.

EuroPride åpner storstilt med Skeive filmer og kunstutstilling fredag den 17. juni. Deretter blir det scenekunstfestival fra den 19. juni, og utover uka blir det arrangementer som dekker både politikk og kultur. Det kanskje mest populære arrangementet, foruten de store bandene som helt sikkert vil trekke mye folk, er den årvisse paraden. I år er den lagt til den 25. juni.

Info

Sted: Oslo
Tid: 17. - 25. juni, 2005.
Pris: Festivalpass koster 750 kroner og gir adgang til alle arrangementer. Dagspass koster 350 kroner. Billetter til noen av arrangementene kan kjøpes hos Billettservice.
Nett: EuroPride, Skeive filmer

Mer aktuelt reisestoff

BILDESPESIAL: Svett, skeiv og super
BILDESPESIAL: Nordeuropas dejiligste karneval
Guide til sommerens festivaler
Årets partykalender
På skrå: Gid jeg var homo
Gay everything