Leonardo har akkurat fanget en fisk og får fortjent applaus!
Leonardo har akkurat fanget en fisk og får fortjent applaus!Vis mer

Hollywood på ferie i Thailand

Thailand er hipt om dagen. For oss nordmenn, og tydeligvis også for den amerikanske filmindustrien som nylig har spilt inn filmen The Beach her. Paradisstrender, en fargesprakende kultur og komfortable forhold har til og med lurt en og annen charterturist bort fra gamle tradisjoner på Kanariøyene.

The Beach ble filmet på location i Sør-Thailand, nærmere bestemt ved Krabi, på øyene Koh Phi Phi og Phi Phi Leh. Den forlatte lagunen hvor heltene i filmen boltrer seg som verst heter Maya Bay.

Paradiset forsvinner

Det ble mye oppstyr da det viste seg at filmteamet hadde gjort noen lette kosmetiske endringer, rykket ut en palme her og der og plantet ned noen andre i stedet. Da monsuntiden kom i oktober holdt hele stranda ved å bli vasket bort! Nå går krangelen hett om hvem som egentlig har skylden: Filmteamet eller turistene.

Men Maya Bay, eller Ao Ma-Ya som den heter på Thai, lever ennå og er nesten like forlatt og øde som på filmen. Akkurat det har ingenting med paradisvisjoner å gjøre: Øyen Phi Phi Leh er et fuglereservat og dermed fredet. Dagsturer er mulig, men drømmen om et forlatt sydhavsparadis helt for deg selv må du lete lenger etter.

Prøv naboøya!

Drømmer du om omgivelser á la det som bys fram i filmen er nok naboøyen, Koh Phi Phi et bedre alternativ. Stranden Hat Yao, som ligger på sørsiden av øya, har områdets beste korallrev. Her er det også relativt skjermet for den verste turiststrømmen. Du kan leie din egen bungalow med alle nødvendigheter for 200 baht på stedet med det klingende navnet Pee Pee Paradise Pear Resort. (Få denne prisen i norske kroner i valutakalkulatoren).

Følg DinSide i Thailand!

DinSide vil fra neste uke sende en rekke reisebrev fra Thailand. Følg oss når vi koser oss med øyloffing i sør, når vi sitter fast i fjellveggen i Krabi, på jungeltrekking i det gyldne triangel og når vi shopper oss fra sans og samling i Bangkok!

Les mer om filmen The Beach og se når filmen går på ditt hjemsted.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.