Hold tett under vann

Det er moro med feriebilder, også under vann. Med en liten hjelper i plast kan du fotografere både koraller og gullfisk i deres rette element.

Vårt eget lille Prima lommekamera ikledt Aquapac kom tørt og velberget fra en våt test i vasken. Foto: Karoline
Vårt eget lille Prima lommekamera ikledt Aquapac kom tørt og velberget fra en våt test i vasken. Foto: Karoline Vis mer
Bilde tatt med kamera i Aquapac - hentet fra produsenten. Foto: Aquapac
Bilde tatt med kamera i Aquapac - hentet fra produsenten. Foto: Aquapac Vis mer

Enhver som har tatt med dykkermaske og snorkel i det våte ferieelementet, kan nok skrive under på at opplevelsene er fantastiske. Ekstatisk kan du svømme blant knallfargede anemoner, lekne gullfisker og farlige murener. Selv i det lunkne og hypersalte Middelhavet, kan du glede deg over fargerike fiskestimer og merkelige undervannsformasjoner. Men feriebildene reflekterer kanskje ikke opplevelsen?

Vannpakken

Er du av den typen som gjerne benytter kameraet så ofte som mulig, og gjerne vil gjøre det både på stranden og under vann? Du trenger ikke kjøpe rådyre undervannskameraer av den grunn. Det finnes flere typer av vanntette poser som du kan putte kameraet i. Vi har funnet én av dem hos Clas Ohlsson. Det er en britisk produsert pose fra firmaet Aquapac. Versjonen du får kjøpt hos Clas Ohlsson koster kun 169 kroner, og passer til lommekameraer. (Maksimal omkrets på kameraet er 225 millimeter. Selve posen måler 185 ganger 115 millimeter.) Produsenten har imidlertid flere størrelser tilgjengelig.

Litt plundrete, men tett

Posen er i svært myk plast med sveisede kanter. Åpningen finner du i den ene enden. Her putter du inn kameraet før du "låser" posen med en mekanisme i hard plast. Det er litt plundrete, ikke så enkelt for den med våte fingre og lange negler. Men når posen først er låst, holder den tett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Posen er helt vanntett ned til tre meters dyp. Den er med andre ord ikke løsningen for deg som dykker dypere. Posen er også lufttett. Det betyr at den flyter selv om du har kamera i den. Ingen fare for å miste kameraet til bunns med andre ord. Den kan også benyttes som beskyttelse mot sand, snø, støv og skitt. Posen skal tåle temperaturer fra 90 pluss til 40 minus. Foran linsen er det et felt av optisk klar plast, som ikke skal forringe billedkvaliteten.

Undervannskamera i engangsformat

Det finnes også andre muligheter. Hos de fleste fotoforhandlere og flyplasser kan du finne små og snertne engangskameraer, beregnet til bruk under vann. En tett plastboks med betjeningsvennlige knapper og hendler, et enkelt objektiv samt en ferdig montert og forseglet filmrull. Det er alt som skal til for å forevige undervannsferien, om du ikke går dypere enn ca. 3 meter. Slike kameraer får du i flere utgaver, for eksempel fra Kodak og Agfa. Regn med priser rundt hundrelappen.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige saker finner du omtalt i artiklene til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.