Hold sammen med koffertbeltet

Hva MÅ du bare ha med deg når du reiser på ferie? Vi presenterer her en kjekk liten dings som sikrer deg at ting ikke faller fra hverandre.

Se for deg følgende situasjon. Du står blid og fornøyd i ankomsthallen ved bagasjebåndet og gleder deg kun til å reise videre, komme deg på hotellet, slappe av. Bagger og kofferter passerer på rullebåndet, men den du venter på er ikke å se. Så begynner folk å fnise og le, en truse, en sokk og et par bukser kommer seilende ned båndet. Morsomt? Tja, ikke så veldig hvis plaggene er dine. Bagasjen kommer litt senere, vid åpen og ganske tom.

The 4 Way Strap strekker seg rundt kofferten i et kryss. Stram til og du er sikker på at innholdet er der når du kommer frem! Vis mer

Det er en håpløs start eller avslutning på ferien, offentlig ydmykelse, skitne og ødelagte klær. Vi har funnet frem en liten forsikring mot dette ubehaget. Stoler du ikke hundre prosent på koffertlåsen bør du prøve koffertbeltet!

På kryss og tvers for sikkerhets skyld!

Koffertbeltene har vært på markedet i flere tiår, og før det brukte vel folk gjerne sine egne belter eller reimer for å sikre at bagasjen ikke åpnet seg under transport. Smidige nye systemer og høyteknologisk plastoverflater har kanskje fått oss til å tro at uhell hører fortiden til; det er selvfølgelig like feil som det er skjebnesvangert.

Du kan for så vidt bruke ditt eget belte (hvis det er bredt nok…) eller en reim. Men, bedre enn som så er de spesiallagde koffertbeltene. Den Engelske GO Products har flere typer, den aller beste og følgelig aller dyreste (kr 171) heter 4 Way Strap og kan da strekkes både horisontalt og vertikalt som gir sikring begge veier. Beltet lar seg selvfølgelig strammes begge veier slik at du kan tilpasse det til din koffert. Låsesystemet er noe plundrete de første gangene, men beltene holder – og det er nå en gang det viktigste.

Samsonite har et liknende belte, og det finnes et uttall andre versjoner tilgjengelig. Koffertbeltene får du kjøpt i reiseeffektsbutikker, lærvareforretninger og liknende. Et enkelt belte skal ikke koste mer enn en hundrelapp. Du kan også bestille koffertbeltet 4 Way Strap direkte fra DaneStyle.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige greier finner du omtalt i artiklene nede til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - [email protected]

Billig reise?

Har du kofferten pakket og klar, men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr. Siste sjanse for deltakelse er uke 35.