Hold kontakten på reisen

Problemer med å finne de rette hullene? Med denne ukens smarte reiseprodukt er det lettere å få kontakt…

Du står på hotellrommet med en mobiltelefon som akkurat pep sitt siste pip – batteriet er flatt. Heldigvis har du husket laderen! Du tryller den frem fra kofferten og leter febrilsk etter nærmeste stikkontakt. Endelig finner du de etterlengtede hullene i veggen. Men selvsagt er enten formen, fasongen eller avstanden mellom hullene fullstendig feil. Heldigvis finnes det råd.

Gjenopprett kontakten

Verdens nasjoner har ikke greid å bli enige om en universell standard for disse svært nødvendige hullene i veggen. Derfor er det altså ikke bare å pakke ned ladekabler og andre nyttige stikkontakter. Du bør også ta med et reiseadapter. Disse får du kjøpt i de fleste steder som har godt utvalg i reiseeffekter og elektrisk utstyr.

Stikk i alle varianter

Fire plugger - ta dem med hver for seg eller samlet. Hvilken du trenger dit du skal finner du ut ved å lese på pakken. Vis mer

Vi har funnet frem to forskjellige adaptere, som begge bør være i stand til å koble deg til det meste av merkelige hull i veggen. Den ene, fra Scanpart, har vi funnet til salgs i flere typer butikker. Denne har fire deler med forskjellige stikktyper. Du kan sette dem sammen til et langt rør for å spare plass i kofferten. Hver del er tilpasset en ulik standard. Hvilken som passer til ditt reisemål, står oppgitt på pakken. I reisebutikken Nomaden i Oslo betaler du 49 kroner per del, til sammen 196 kroner.

Vri på topplokket for å velge hvilket stikk som skal gi deg strøm, stikk den i veggen, og vips - du har kontakt. Vis mer

I tillegg har vi funnet en snerten utgave hos Clas Ohlson. Med det betegnende navnet Travel-Star, er fem stikktyper samlet i en "stjerneform". Du velger hvilket som skal gi strøm ved å vri på topplokket. Denne utgaven tar litt mindre plass, og har flere stikk enn den fra Scanpart. Men du må kjøpe alle stikkene siden de henger sammen. Katalogprisen er 109 kroner.

Merk deg at ingen av adapterne er transformatorer.

Din favoritt?

DinSide Reise presenterer i denne serien noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Flere nyttige saker finner du omtalt i artiklene til høyre. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - [email protected]

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.