TRE DØGN: Billettene holdes av i tre døgn, dette koster mellom 5 og 15 euro.
TRE DØGN: Billettene holdes av i tre døgn, dette koster mellom 5 og 15 euro.Vis mer

Hold av flybillettene i tre døgn

KLM garanterer prisen på flybillettene mens du tenker.

Verden er full av fristende reisemål, og enkelte ganger er kanskje reiselysten større enn feriebudsjettet. Noen ganger er det ekstra vanskelig å avgjøre om man faktisk skal reise sydover og heller droppe Norgesferien.

I slike skal - skal ikke tilfeller er det nederlandske flyselskapet KLMs tilbud om prisreservasjon ekstra gunstig.

Holder av billettene i tre døgn

Finner du billige billetter som frister gjennom flyselskapets bookingsystem, og er usikker på om du faktisk kan eller vil reise? Mens du tar avgjørelsen kan flyselskapet holde av prisen for deg.

Ved å ta et valg på billetten garanterer KLM prisen i tre døgn. Avhengig av hvor lang flighten er koster dette mellom 5 og 15 euro, skriver KLM på sine hjemmesider. Når DinSide søker opp forskjellige billetter og ber om å holde av disse, koster dette mellom 40 og 80 norske kroner.

Fordelen er at du kun betaler dette enkeltbeløpet hvis du ikke velger å reise. Og det kan være mye å spare hvis du faktisk velger å betale for billettene innen fristen.

Da undertegnede prøvde ut tilbudet på billetter tur retur Mexico i sommer, steg prisen på identiske flybilletter med over 1.000 kroner fra det opprinnelige beløpet i løpet av de tre dagene.

Les også: Reise med Flytoget til Gardermoen i sommer? Vær tidlig ute!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ett døgn hos SAS

Også SAS har en gunstig ordning for sine passasjerer, de gir nemlig en angrefrist på flybillettene på 24 timer fra og med bestillingstidspunktet.

Dukker det opp billigere billetter et annet sted i mellomtiden, eller du innser at det ikke passer å reise likevel, har du altså mulighet til å kansellere hele reisen og få pengene tilbake. Det allerede betalte beløpet kommer inn på konto i løpet av to-tre dager etter avbestilling.

Angrefristen er også praktisk hvis det viser seg at du har skrevet ditt eller en av medpassasjerenes navn feil under booking av billettene.

Les også: Her er flybillettene billigst