Hodeløse kyllinger

Den hodeløse kyllingen Mike har fått sin egen festival i USA.

Under festivalen i Colorado dreier det meste seg om kyllinger og kyllinghoder.
Under festivalen i Colorado dreier det meste seg om kyllinger og kyllinghoder. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er en vanlig høstdag i Colorado i 1945. Gårdbruker Lloyd Olsen tar turen ut for å finne en kylling til middag. Svigermor er spesielt glad i kyllingnakke, og Olsen satser på å plassere det dødbringende øksehugget nærmest mulig den uheldige kyllingens hode. Dette er opptakten til en historie utenom det vanlige, og en merkelig festival.

Dårlig med middag

Det skulle nemlig vise seg at dette ikke var en ordinær kylling. Etter at hodet vel var skilt fra kroppen, hoppet og flakset fjærkreet rundt – slik fjærkre bruker etter å ha fått hodet skilt fra kroppen. Men denne kyllingen falt ikke til ro. Faktisk viste det seg at bondens omhyggelige øksehugg ikke var dødbringende. Kyllingen, som med tiden fikk navnet Mike, skulle vise seg å leve videre. Igjen på kyllingkroppen var det nok hjernestamme til å holde fuglen i full virksomhet. Mike krafset, stelte fjærene sine og tuslet rundt i hønsegården, nesten som om ingenting hadde skjedd.

Berømt fjærkre

Kyllingen Mike ble faktisk en velfødd fugl.
Kyllingen Mike ble faktisk en velfødd fugl. Vis mer
Kostymer er en del av moroa.
Kostymer er en del av moroa. Vis mer

Bonden ble så imponert over kyllingens livskraft, at han bestemte seg for å prøve å gi den mat og holde den i live. Mat og drikke ble tilført ved hjelp av en pipette.

Etter å ha blitt berømt gjennom oppslag i Time Magazine og Life, satt Guinness rekord og holdt utallige freakshow rundt i USA, døde til sist Mike på et hotell i Arizona, 18 måneder etter hodekappingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Feiring av livsvilje

18. og 19. mai er det altså klart for festivalen til ære for Mike – den hodeløse kyllingen. Festivalen foregår selvsagt i Fruita, Colorado, Mikes fødeby vest for Denver. Her er det golfturnering, mikrobrygging av øl, vin & ost-party, stordans, pannekakefrokost, polkafest med kyllingdansen og historiske rundturer. Først og fremst dreier likevel løyene seg om ”løp-som-en-hodeløs-kylling”-løpet, og ”Mirakel-Mike-kjæledyrparade”. Her blir både mennesker og dyr kledt ut som mer eller mindre hodeløse kyllinger. Alt til ære for en liten fjærball med utrolig livsgnist.

Du finner det på DinSide

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.