Hjernegym i ribberus

Bekjemp ribbefett og julesløvhet med hjernetrim.

Redd for å fly?
Redd for å fly?Vis mer

All trening er god trening, sies det. Lokker det ikke med helsestudio eller løpetrening i romjula, er det kanskje like greit med litt hjernetrim? Vi garanterer ikke vekttap, men du kan kanskje riste av deg den verste feriesløvheten med våre 15 reisetester.

 • Vil du vinne reisepremier, kan du prøve deg på julenøttene.
 • Har du flyskrekk?
  Får du skjelvinger og pustebesvær på vei til flyplassen? Svimler det for deg ved avgang? Annenhver nordmann føler ubehag ved å fly, og det har kanskje ikke blitt mye bedre etter 11. september. Sjekk hvor alvorlig du er rammet med vår flyskrekk-test.

  Er du en flybølle?
  Å være blottet for flyskrekk er like greit. Men det er ikke like greit å være blottet for etikette når du flyr – i alle fall ikke for dine medpassasjerer og flypersonalet. Bøller du deg vei for å komme raskest mulig inn på flyet? Drikker du med begge hender, fordi det er gratis? Tar du overhodet ikke hensyn til andre? Ta vår flybølle-test og skjerp manerene.

  Er du en globetrotter?
  Gode manerer og skikk og bruk her hjemme er ikke nødvendigvis skikk og bruk i utlandet. Hva bør du ikke gi i gave til en kineser? Hvilken kroppsdel må du ikke berøre på en thai? Sjekk om du er en ekte globetrotter eller en elendig kulturkløne.

  Er du en charterekspert?
  Du trenger ikke være globetrotter for å kunne charterkutymen. Hvis du er av dem som klapper når flyet lander, er sjansene gode for at du kan mye om pakketurisme og charterreisemål også. Sjekk akkurat hvor stødig en charterekspert du er.

  Sex on the Beach?
  Sydendrinker hører med til en god sydenreise. Men hvor godt kjenner du disse søte drinkene som gjemmer seg under fargerike paraplyer? Hva er det i Sex on the Beach og i Strawberry Daiquiri? Hvor mange sorter brennevin brukes i Long Island Ice Tea? Sjekk hvor godt du kjenner paraplydrinkene.

  Hva kan du om kutyme på kafé?
  Hva kan du om kutyme på kafé? Vis mer

  Er du en kafé-kløne?
  Fra paraplydrinker til kaffe. Hvordan spiser du en croissant? Hva gjør du når mobiltelefonen ringer mens du sitter på kafé? Her kan du sjekke om du er en kafé-kløne eller om du er en virkelig kløpper i faget.

  Meteorologisk mester?
  Vær og vind er et stadig populært samtaleemne. Men hva vet du egentlig om tradisjonelle værtegn og moderne meteorologi? Hva mener meteorologene når de melder om stort sett oppholdsvær? Hva heter godværsskyer på fagspråket? Sjekk dine kunnskaper om sol, vind og regn i vår meteorologi-test.

  Sett geografikunnskapene på prøve.
  Sett geografikunnskapene på prøve. Vis mer

  Den lille geografitesten.
  Hvilken by er verdens største i folketall? Hva er verdens høyeste bygning? Hvilken er verdens lengste elv? Sjekk dine geografi-kunnskaper i denne 21-spørsmåls geografitesten.

  Den store geografitesten.
  Tror du at du er en kløpper i geografi, må du ta denne testen. Med sine 36 spørsmål og tre vanskelighetsgrader bør det være noe å bryne seg på for de fleste. Hva står ordet Megalopolis for? Hvor høyt over havet ligger Maldivenes høyeste punkt? Frisk opp gamle geografikunnskaper og få noen noe med den store testen.

  Test deg mot Drillo.
  Fremdeles ikke lei av geografi? Test deg mot geografi-helten og fotballtreneren Drillo, med spørsmål hentet fra boken Drillos geografi-nøtter.

  Hva vet du om Norge?
  Fra store verden til lille Norge - hvor godt kjenner du egentlig ditt eget land? Hvor mange naturiststrender finnes det i Norge? Hvor gammel er Norges eldste ski? Sjekk hvor mye du vet om norsk samfunn, kultur og natur.

  Skryt og floskler om Norge.
  En ting er hvor godt du kjenner Norge i tall og fakta – men hvor godt kjenner du Norge innpakket i skryt og floskler, som beskrevet i turistbrosjyrene? Hvor befinner vi oss egentlig når alle rosende adjektiv og beskrivelser er skrellet av?

  Er du en Oslo-ekspert?
  Karl Johan, Slottet og Jernbanetorvet – ja. Men hvor godt kjenner du egentlig hovedstaden i og utenfor turisttråkket? I Oslo-testen må du svare på spørsmål som: hvor ligger Ola Narr, og hvor gammel er Akershus festning?

  Er du en skiekspert?
  Skisesongen er over oss – i alle fall noen steder. Børst støv av skikunnskapene før du børster støv av skiene. Hvilket skisenter er Norges største? Hvor mange lag klister bør du smøre på skiene? Sjekk om du er en av dem som er født med ski på beina – eller om du går på konstant kladdeføre.

  Er du en strandløve?
  Er du av dem som trives bedre i tigerstripet tanga og gullsmykker, enn du gjør i kondomdress og votter? Da bør du bryne deg på vår strandløvetest, med tema som strandslagere, surfing og solkremer.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.