Hjemsøkt av naturkatastrofer

Hvor i verden er det mest sannsynlig at du får erfare en naturkatastrofe? Et belgisk forskningsbyrå har funnet svaret!

Har du planer om en tur til Filippinene, bør du tenke på en utvidelse av reiseforsikringen. Ikke bare er øygruppen plaget av kidnappinger og sammenstøt mellom regjeringen og muslimske opprørere, nå har også landet blitt kåret til verdens mest utsatte område for naturkatastrofer.

120 katastrofer på 15 år

Filippinene. Øygruppen blir i snitt truffet av seks tropiske stormer årlig. Vis mer

Det er det Brussel-baserte Center for Research on the Epidemiology of Disasters (CRED) som har kartlagt hvilket land som er mest utsatt. Filippinene topper listen fulgt av Kina og Japan. I følge CRED sine undersøkelser er det over de siste 15 årene registrert ikke mindre enn 120 naturkatastrofer i og rundt Filippinene. Katastrofelisten strekker seg fra jordskjelv, oversvømmelser og branner til ras, tropiske stormer og hungersnød.

Filippinene opplevde sin hittil verste katastrofe i 1976 når et jordskjelv tok livet av over 6.000 mennesker. I nyere tid er det tropiske stormer som har stått for de største ulykkene: I 1991 omkom 4.884 mennesker som følge av tyfonen Uring, og over 600.000 mennesker ble rammet. CRED anslår at siden 1985 har over 20.000 menneskeliv gått tapt som følge av naturkatastrofer i Filippinene.

Statistikken blir ikke videre hjulpet av hendelser de to siste ukene. Øygruppen har nemlig vært utsatt for ikke mindre enn to tyfoner, et ras og et kraftig jordskjelv. Filippinene figurerer i DinSides oversikt over verdens farligste reisemål.

Reis billig?

Frister det ikke med en ferie i Filippinene? Sjekk vår oppdaterte restplassoversikt for andre og kanskje mer trygge destinasjoner. Lurer du på hva andre mener om ditt reisemål? Les reisebrev og vurderinger i Din Reiseguide. Er du en dreven hobbyfotograf eller kanskje flink til å skrive reisebrev? Ikke gå glipp av DinSide Reise sine sommerkonkurranser.