- Tyrkia er den store vinneren på charterhimmelen 2010, sier salgsdirektør i Ving Norge, Christian Grønli. Foto: Ving
- Tyrkia er den store vinneren på charterhimmelen 2010, sier salgsdirektør i Ving Norge, Christian Grønli. Foto: VingVis mer

Hit vil vi i sommer

De fleste bestiller sommerferien i januar. Her ser du hvor vi vil sommeren 2010.

- Så fort juleskinka, pinnekjøttet eller ribba er fortært, hiver vi nordmenn oss over pc-en eller setter oss ned med sydenkatalogen i godstolen, og begynner å planlegge sommerferien. Når 1. januar er passert, begynner vi ofte å sikre oss sommerferien, og koser oss i julen med å planlegge, sier kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena S. Petersson.

Ifølge Petersson er januar en måned med stort bestillingstrykk på charterreiser. Star Tour regner med at de vil ha solgt over 40 prosent av alle sommerreisene sine ved utgangen av januar - eller 140.000 solgte charterreiser bare i januar.

Både salgsdirektør Christian Grønli i i Ving Norge og informasjonssjef Helen Begby i Apollo ser den samme trenden i sine pakkereiseselskaper.

- Normalt sett er det i romjulen vi starter planleggingen av neste sommerferie, og begynnelsen av januar - de to-tre første ukene der - er den perioden på året da folk flest bestiller ferien, sier salgsdirektør i Ving Norge, Christian Grønli.

Skal du på chartertur?

Skal du på chartertur i løpet av 2010? (Avsluttet)
Ja, på sommerferie(32%)
Nei(27%)
Ja, flere ganger(14%)
Ja, på vinterferie(12%)
Ja, på høstferie(9%)
Ja, på påskeferie(4%)
Ja, på juleferie(2%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- De aller fleste bestiller ferien i januar, men det har vært en jevn strøm også i høst, sier Begby. Vi bruker gjerne en ferie til å planlegge den neste, sier Helen Begby i Apollo til DinSide.

Men hvor er det vi vil reise i 2010? Se charterselskapenes bestselgere nedenfor! Tips andre om din charterfavoritt eller steder du aldri vi tilbake til, i debattforumet nederst på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husker du ikke helt når skolenes sommerferier starter og slutter? Du kan sjekke når det er skoleferier i ditt fylke, ved hjelp av DinSides skoleferieoversikt.

Hit vil vi sommeren 2010

Star Tour:
- Det er litt tidlig ennå, men hittil ser det ut til at det blir Middelhavet for alle penga, sier kommunikasjonsdirektør Lena S. Petersson i Star Tour. Og hvis vi ser på øyene, så er Kreta, Kypros og Mallorca best, sier Petersson videre til DinSide.

Se bildespesial fra Kreta her

- Vi ser også at Tyrkia sammen med Tunisia kommer, det er jo ekstra bra for lommeboken der. Trenden med å reise til ikke-euro-land fortsetter altså fra i fjor, sier Petersson.

Star Tours kommunikasjonsdirektør forteller også at all-inclusive-hotellene fortsetter sin økende popularitet.

- I Tyrkia kan du få all inclusive-hoteller for en brøkdel av hva disse hotellene koster i euro-land. Så spesielt for barnefamilier med kanskje to-tre barn, er jo dette en innertier, sier kommunikasjonsdirektør Petersson til DinSide.

Apollo:
- De som bestiller tidlig, vet gjerne hvor de vil, og har ofte vært der før, forteller informasjonssjef Helen Begby i Apollo. Så det er ikke så veldig revolusjonerende ennå; Kreta er helt klart nummer en fremdeles, og Bulgaria er også veldig godt booket - og det samme er Kroatia, sier Begby til DinSide.

Tre ferieparadis i Kroatia: Brâc, Hvar og Makarska

Apollo har også mange andre greske øyer på menyen, som ifølge Begby også selger godt.

- Det er også veldig stor tilstrømning til Kykladene: Santorini, Naxos og Paros. Kos er også veldig "hot", og Mamma Mia-øyene selger godt også i år, forteller Helen Begby i Apollo.

Mamma Mia-øyene er Skiathos og Skopelos.

Ving:
- I sommer vil vi helt klart til Tyrkia, her er det ikke tvil; Tyrkia er den store vinneren på charterhimmelen 2010, sier salgsdirektør Grønli. Dersom vi ser på innsalget så langt, har det passert fjorårets innsalgt allerede, forteller Grønli.

- Grunnen til det er at det er utenfor euro-sonen; det er rimelig å reise, rimelig å feriere, høy kvalitet på bostedene og så er det det tyrkiske kjøkkenet, sier Grønli til DinSide.

Tyrkias glemte skatt

En annen storselger hos Ving, er charterferiens vugge: Mallorca.

- Mallorca har sine trofaste venner, og det er en meget stor andel barnefamilier som ferierer der, forteller Grønli.

Hvor reiser du helst på pakketur? Er det steder du aldri vil tilbake til? Del dine meningen i debattforumet.