Hit reiser vi ikke

Tyrkia var tenkt å bli charterselskapenes store vekstland i sommer. Det blir de neppe nå som krigen er igang i landets nabolag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De store turoperatørene melder om full stopp i Tyrkia-bestillinger, og varsler at det kan komme endringer i program og tilbud om utviklingen fortsetter. Flere land advarer også mot reiser i hele eller deler av Tyrkia.

Skroll ned for resten av saken.

Spania er greit, på tross av støtten til krigen i Irak. Illustrasjonsbilde fra Gran Canaria. Foto: Roger Grimstad Foto: Roger Grimstad
Spania er greit, på tross av støtten til krigen i Irak. Illustrasjonsbilde fra Gran Canaria. Foto: Roger Grimstad Foto: Roger Grimstad Vis mer


Derfor kommer det neppe som noen stor overraskelse at Tyrkia er det landet DinSides lesere nå helst vil unngå å reise til. I underkant av 50 prosent av stemmene går i skrivende stund til å velge bort Tyrkia av de sju landene vi har valgt ut på denne listen. Et stykke bak følger USA, og deretter Egypt.

På tross av spanjolene og britenes engasjement i krigen, virker dette ikke like avskrekkende på norske reisende, som USAs innsats. Verken Storbritannia eller Spania får markant antall stemmer fra reisende som velger bort disse landene som feriemål.

FAKSIMILE: DinSides lesere vil ikke til Tyrkia. Stemmer per 25. mars.
FAKSIMILE: DinSides lesere vil ikke til Tyrkia. Stemmer per 25. mars.
Vis mer


Vil helst utenlands

Tickets undersøkelse viser også at vi ikke har planer om å bli hjemme, på tross av krigen. Flest sier de kan tenke seg til sydendestinasjoner som Hellas og Spania. Deretter følger storbyer i Europa og Thailand. USA og London velges til en viss grad bort. Kun tre prosent vil helst feriere i Norge, og syv prosent i Skandinavia.

- I dette ligger det antakelig en forventning om en relativt snarlig avklaring på Irak-konflikten, slik at man kan reise som man normalt gjør til sommeren, mener administrerende direktør i Ticket, Jørn Kristiansen.

Hvor vil du?

Noen holder seg hjemme, andre vil til utlandet uansett. Sett i lys av verdensbegivenhetene - hvor vil du? Legg inn dine stemmer i boksene nedenfor.

Krig

Hvilket av disse landene frykter du mest å reise til på grunn av krigen? (Avsluttet)
Tyrkia(45%) 667
USA(25%) 368
Egypt(16%) 242
Storbritannia(4%) 65
Spania(4%) 55
Hellas(2%) 36
Kypros(2%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Sommerferie

Hvor vil du helst reise til i ferien, slik situasjonen er i dag? (Avsluttet)
USA(16%) 27
Thailand(16%) 26
Hellas(13%) 22
Spania(10%) 16
Australia(8%) 14
Frankrike(7%) 12
Norge(7%) 11
Italia(6%) 10
Storby i Europa(5%) 8
Danmark(4%) 7
Storbritannia(4%) 6
Sverige(4%) 6
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!