Hit reiser vi i ferien

Hvor du helst vil reise, og hvor du faktisk legger veien, trenger ikke være det samme. Selv ikke når du i verdenssammenheng nesten er å regne som en oljesjeik hva gjelder penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statistisk Sentralbyrås ferieundersøkelse viser med klare tall hvor vi faktisk reiser. Av alle ferieturer i fjor, gikk 55 prosent til steder i vårt eget land. Ifølge tallene fra SSB reiser seks av ti nordmenn på ferietur sommerstid.

Vestlandet regjerer

Vestlandet regjerer på den norske reiselivstoppen.
Vestlandet regjerer på den norske reiselivstoppen. Vis mer

Magneten her hjemme er Vestlandet med fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Ikke så rart; med attraksjoner som Prekestolen, Bryggen, Flåmsbana, Sognefjorden, Trollstigen og Geiranger, kommer turistene flokkende mot vest.

Etter Vestlandet følger sentrale fylker i sør som Buskerud, Oppland og Hedmark. Ikke bare er disse fylkene sentrum for mye av vinterturismen, de karer også til seg sin skjerv av sommerferierende nordmenn.

 • Mer om reiser i Norge.
 • Favoritter utenfor landegrensene

  Mange av oss reiser også til Danmark og Sverige. Dessuten trekker Hellas og Spania mange besøkende. De siste somrene har disse fire landene hevet seg langt over andre kandidater som Frankrike, Italia og Storbritannia. Mer enn 250.000 turer gikk til Danmark i fjor sommer. Hellas og Sverige ligger nesten likt med henholdsvis like over og like under 200.000 ferieturer fra Norge i fjor sommer. Tett bak følger Spania med cirka 180.000 reiser.

 • Ferieundersøkelsen finner du her
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.