Hit lokker årets filmer turistene

Kinofilmene skape nye reisetrender. Her er stedene årets filmer vil lokke turistene.

Kinofilmene inspirerer oss til å reise til nye reisemål. Det betyr at en rekke nye og "ukjente" destinasjoner vil merke en økning i turisttilstrømmingen etterhvert som neste års store kinofilmer har premiere.

Ringenes Herre fristet folk til å reise til Sørøya i New Zealand, Kaptein Corellis mandolin satte den greske øya Kefalonia på turistkartet for alvor, mens Løvenes konge i sin tid fikk folk til å bestille safaritur i Afrika.

Årets trendsettere

Cartagena er et spennende reisemål som vil trekke turister i 2008. Foto: Inga Ragnhild Holst
Cartagena er et spennende reisemål som vil trekke turister i 2008. Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer


I år er det filmer som Australia, The Cup, Kjærlighet
i koleraens tid og Damenes detektivbyrå nr. 1 som vil skape reisetrender, skriver The Independent.

De to førstnevnte er spilt inn i Australia. Filmen kalt Australia er spilt inn i og rundt Darwin, i Northern Territory, og handler om japanernes bombing av byen under andre verdenskrig. Nicole Kidman spiller i denne. The Cup, med blant andre Pierce Brosnan, handler om det verdenskjente galloppløpet The Melbourne Cup, som DinSide Reise har vært på. Begge filmene er ventet å trekke turister til Nord-Australia og Melbourne.

Snart kommer også filmen Kjærlighet i koleraens tid, etter den populære boken til Gabriel García Márquez. Den ventes å lokke turistene til Colombia og Cartagena. Les vår reiseskildring fra Cartagena her.

Safarilandet Botswana

Et eksempel på et av blinkskuddene Sverre Brubæk tok i Botswana. Foto: Sverre Brubæk
Et eksempel på et av blinkskuddene Sverre Brubæk tok i Botswana. Foto: Sverre Brubæk Vis mer


Handlingen i filmen Damenes detektivbyrå nr. 1 er lagt til Botswana, et land som foreløpig ikke har hatt så mye turisme. Det kommer nok nå. Botswana går nemlig for å være et av de flotteste landene å dra på safari, og når folk får se den vakre naturen i denne filmen, vil nok bestillingene fyke i været. Bare sjekk vår bildespesial fra safari i Botswana.

OL i Kina

Det er ikke bare kinofilmene som skaper turisttrender. I 2008 vil selvsagt OL i Beijing skape en flom av turisme til Kina.