Hit går sommerens billigste charterferie

Skal du til Syden, men vet ikke hvor? Her er de billigste reisemålene.

Bulgaria er billiglandet fremfor noen i sommer.
Bulgaria er billiglandet fremfor noen i sommer. Vis mer

Hit går sommerens billigste charterferie

 1. Fem på lavpristoppen
 2. Fem dyre pakketurer


Bulgaria er som i fjor årets prisvinner på chartermarkedet. Den aller billigste juliferien får du om du velger Bulgaria. Like bak følger Hammamet i Tunisia, Romania og enkelte øyer i Hellas.

DinSide har finlest prislistene for juli fra fire store charteroperatører, og resultatene viser klart hvilke reisemål som er snillest mot lommeboken i sommer.

Her er de billigste sydenreisene i sommer

Billigferien går til Bulgaria og Tunisia

Til Bulgaria koster kun fly fra 2.698 kroner, og pakke med de billigste hotellene fra 3.295. Til Tunisia slipper du med noen hundrelapper mindre for kun fly, priser nede i 2.498 kroner i sommer. Hotell- og flypakke koster fra 3.448 kroner. Tunisias billigste er Hammamet - Sousse kommer et godt stykke lenger nede på lavprislistene.

 • Få også med deg fjorårets miniguide til budsjettvennlige Bulgaria.
 • Din mening:

  Hvilket billigreisemål frister deg mest? (Avsluttet)
  Bulgaria(50%) 343
  Tunisia(37%) 256
  Romania(13%) 87
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Romania er av flere flagget som det nye store i sommer. Et av selskapene i vår undersøkelse har reiser hit, og det viser seg å stemme at Romania også er en skikkelig lavprisvinner.

  De nest billigste

  Bak disse landene følger flere reisemål i Tyrkia og Hellas. Fra Apollo er det rimelig å reise til Lefkas, Alanya, Korfu og Parga. Fra Ving er enkelte reiser til Chania-området (Kreta) billigere enn selskapets reiser til Bulgaria, samt at Alanya og Side hevder seg godt prismessig. Fra Saga følger Alanya og Hvar i Kroatia bak Bulgaria på billigtoppen.

  STS Solia, som er det fjerde selskapet i undersøkelsen, hevder seg ikke så godt i billigtoppen. De fokuserer på færre og mer høyprofilerte reisemål, og har sine laveste priser på reiser til Madeira.

  Avhenger av selskapet

  Det er ikke gitt at Bulgaria er billigst uansett selskap. Hos Ving finner vi for eksempel lavere priser på hotellpakker til Kreta i Hellas, enn til Bulgaria, og hos STS Solreiser finnes ikke Bulgaria på reisemålslisten.

  Avhenger av hotellutvalget

  Det er også slik at enkelte reisemål har langt dyrere profil på hotelltilbudet enn andre. Derfor vil påslaget fra reiser med kun fly til reiser der fly og hotell er inkludert, være langt større for reiser til for eksempel Mykonos i Hellas, enn på reiser til for eksempel Alanya i Tyrkia.

  De dyreste

  Azorene er et eksklusivt charterreisemål der du må betale mer for moroa. Foto: Audun Bjelland Foto: Audun Bjelland
  Azorene er et eksklusivt charterreisemål der du må betale mer for moroa. Foto: Audun Bjelland Foto: Audun Bjelland Vis mer


  Mest betaler du om du reiser til Azorene og enkelte høyprofilerte reisemål i Kroatia og Hellas. For eksempel bør budsjetturisten holde seg unna Mykonos og Skopelos i Hellas, samt Dubrovnik i Kroatia. På Kreta finner vi de aller dyreste hotellpakkene på reisemålet Ayios Nikolaos (staves også Agios Nikolaos). Her er det hos Saga kun mulig å skjære prisen ned til 7.395 kroner for en uke med fly og hotell.

  De dyreste charterreisene i juli, med hotell

  Om pristesten

  De fire selskapene vi har med i denne pristesten er Apollo, Saga, STS Solreiser og Ving. Star Tour har vi ikke med i denne oversikten, da selskapet ikke utgir ordinære prislister som gjør det mulig å sammenligne på den måten vi gjør her. Vi har imidlertid funnet at selskapet til Bulgaria i juli kan tilby hotellpakke ned i 3.995 kroner, og at de til Tunisia har priser ned i 4.145 kroner. Det er noe over de laveste prisene fra selskapene som kom billigst ut i denne testen.

  Vi har tatt for oss selskapenes siste prislister, og sammenlignet prisene på kun fly og reisemålenes billigste hotellpakker med utreise i juli. I praksis har det ført til at alle prisene i undersøkelsen gjelder utreise mellom 18. og 31. juli. Vi har ikke undersøkt om de aktuelle hotellene og flyavgangene har ledige seter eller rom. Prisene gjelder for en voksen i en uke, i dobbeltrom der hotell er med i pakken.

  De billigste hotellene på reisemålene spenner i standard fra 1+ til hele 5 stjerner. Det betyr også at ulike reisemål har ulik profil hva gjelder standard og type gjester.

  For lenge å vente til sommeren? Følg med prisene selv i restplassoversikten.