Hit går drømmereisen

Store guideserier er vinnerne, men hva vi velger avhenger av hvordan vi reiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Cuba er på vei tilbake etter forrige topp i 1997, og vi ser at Sør-Amerika tar over for Asia som backpackernes favoritt, forteller butikkleder i reisebutikken Nomaden, Anette Slettbakk.
Hvilke reisebøker vi velger forteller mye om de reisedrømmene vi går med. DinSide har snakket med flere store bokhandlere, og funnet ut hva nordmenns reisedrømmer innebærer akkurat nå.

 • Her er de mest populære destinasjonene.

 • Her er de mest populære guidebok-seriene.
 • Nye trender

  Hva har vi med i bagasjen på tur? Veldig mange velger Lonely Planet, men det finnes alternativer.
  Hva har vi med i bagasjen på tur? Veldig mange velger Lonely Planet, men det finnes alternativer. Vis mer

  Asia har hatt en uimotståelig tiltrekningskraft på ryggsekkturistene i årtier. Nå virker det imidlertid som om Sør-Amerika er på vei opp og frem blant denne gruppen reisende.

  - Vi merker også at flere reiser på langtidsferie, for eksempel med små barn under permisjonstiden, forteller Slettbakk hos Nomaden.

  - Da er spesielt Seychellene og Thailand populære valg.

  Etter at alternative reisemål i rimelig nærhet effektivt ble fjernet fra charterkatalogene etter 11. september, ble Kanariøyene det mest realistiske valget for kortreisende trekkfugler i vinter. Dette har også bokhandlere merket.

  - Vår bestselger på reisefronten er Turguide til Kanariøyene, men det kommer nok av vårt samarbeide med Canariposten, forteller Stein Tore Eikeset hos Haugen Bok.

  Også hos Norli forteller seksjonsleder reise, Kjersti Halvorsen, om stor etterspørsel etter reiselitteratur om Kanariøyene.

 • Se de mest populære reisemålene på guidebokfronten
 • Alene eller i flokk

  Et utvalg av populære reiseguider.
  Et utvalg av populære reiseguider. Vis mer

  - Mange av våre kunder er backpackere, og vi prøver å anbefale dem andre guideserier enn Lonely Planet, som er den mest brukte på verdensbasis. Bruker de den i Thailand for eksempel, blir de lett gående i hælene på alle de andre backpackerne i landet som følger samme guidebok, sier Slettbakk hos Nomaden.

  Og det kan stemme, ser vi på rapportene fra de store bokhandlerne DinSide har vært i kontakt med: Lonely Planet og Gyldendals hvite reiseguider i norsk eller original versjon (Eyewitness), er jevnt over bestselgerne. Vil du finne litt mindre trafikkerte spor, kan det altså være et sjakktrekk å velge mindre populære serier.

 • Se de mest populære guideseriene.
 • Hver helg skriver DinSide Reise om reiselitteratur. Her finner du omtaler av reisebøker.
 • To av bøkene som er nevnt av bokhandlerne i denne artikkelen, har vi skrevet omtaler av: Travel with Children og Turguide til Kanariøyene.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!