Hit går direkterutene

Mange nye destinasjoner, og noen gjengangere.

 Foto: Illustrasjon av Per Ervland
Foto: Illustrasjon av Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lurer du på hvor du kan fly direkte fra norske flyplasser? Vi har oversikten. Og det er mye å velge mellom.

Det er over 180 direkteruter å velge mellom fra de store flyplassene i Norge. Da regner vi altså slik at ruten Bergen-København teller som én rute, selv om tre flyselskap flyr denne.

Så, hvilke destinasjoner kan du velge mellom? Av de åpenbare og mest populære kan vi nevne rutene til London, Stockholm, København, Paris osv. men visste du at det går direktefly til Newcastle, Bordeaux, Islamabad og Kiev?

Under ser du hvilke ruter som er nye/gjenomprettet. Klikker du på de blå lenkene, ser du oversikten over alle direkterutene fra de forskjellige flyplassene.

Fra Gardermoen

Gardermoen er den desidert største flyplassen i Norge, og herfra går det også flest direktruter til utlandet. Vi snakker om rundt 80 direkteruter med rutefly. I tillegg kommer charterrutene, men de tar vi ikke for oss her.

Av nye ruter kan vi nevne Norwegians ruter til Bornholm, Milano og Rhodos. I tillegg kan du igjen fly til Ibiza og Malta med lavprisselskapet. PIA flyr igjen til Islambad i tillegg til Lahore.

Noen ruter har forsvunnet fra rutekartet til Gardermoen, men kan dukke opp igjen, da ikke alle flyselskapene har spikret sitt sommerprogram ennå. De forsvunnede rutene er Norwegians rute til Wroclaw (hit kan du fly med Ryanair fra Rygge og Wizz Air fra Torp), og SAS' ruter til Cagliari, Palermo og Venezia. US Airways har droppet sin direkterute til Philadelphia.

Direkteruter fra Oslo A-L

Direkteruter fra Oslo M-Å

Fra Rygge

Rygge er flyplassen som kan by på desidert flest nye ruter. Her har Norwegian, og særlig Ryanair, økt sitt rutetilbud. Norwegian har åpnet ruter til Pristina, Sarajevo og Valencia (som SAS tidligere fløy til fra Gardermoen). Ryanair flyr nå fra Rygge til Århus, Berlin, Dublin, Düsseldorf, Eindhoven, Faro, Gdansk, Krakow, La Rochelle, Madrid, Malaga, Memmingen (München), Palma de Mallorca, Paris, Riga, Venezia, Wroclaw og Zadar.

Fra Torp

Torp har mistet Ryanair direkteruter til Birmingham og Palermo, men du kan fortsatt reise til Sicilia med den nye ruten til Trapani. Wizz Air har lagt til Wroclaw i sitt rutenett.

Direkteruter fra Torp og Rygge

Fra Stavanger

Det har ikke kommet noen nye ruter fra Stavanger, men Sola har mistet direkteruten til Linkjøping (Air Baltic) og SAS' rute til Stockholm.

Direkteruter fra Kristiansand, Stavanger og Haugesund

Fra Bergen

Norwegian har utvidet sitt rutenett fra vestlandsbyen. De nye rutene går til Barcelona, Kreta (Chania) og Roma. Hamburg har derimot forsvunnet som direkterute for bergenserne. Av nye direkteruter har vi Wizzairs ruter til Gdansk og Katowice (naboby til Krakow).

Direkteruter fra Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø