VILLEDER: SAS annonserer med langhelg i Palma før direkteflyvningen starter. Foto: Colourbox.com
VILLEDER: SAS annonserer med langhelg i Palma før direkteflyvningen starter. Foto: Colourbox.comVis mer

Hit går de nyeste direkterutene

Tolv nye direkteruter fra Gardermoen.

Skal du reise i inn- og utland, kan det være verdt å sjekke ut noen av direkterutene som settes opp fra Gardermoen de neste månedene, ifølge Avinor.

Billigere med mellomlanding til New York

New York og Sandnessjøen

Utover sommeren og høsten kommer det tolv nye direkteruter fra Gardermoen, i hovedsak med de norske flyselskapene SAS og Norwegian. Dessuten er fire nye direkteruter allerede tilgjengelige, tidligere i år startet Norwegian flyvninger fra Oslo til Agadir, mens SAS har begynt direkteflyvninger til Moskva, München og New York.

Tre direkte innenlandsruter starter opp i sommer. Norwegian flyr til Lakselv i perioden 27. juni til 12. august, mens SAS starter flyvninger til Bardufoss fra 30. juni til 14. august.

Også Widerøe setter opp sommerrute til Sandnessjøen i perioden 27. juni til 14. august.

Både Norwegian og SAS kommer dessuten med flere nye utenlandske destinasjoner i tiden som kommer. Norwegian satser på Athen, Pristina og Sarajevo i sommermånedene. SAS derimot, flyr direkte til følgende destinasjoner i sommerhalvåret: Dubrovnik, Madrid, Palma og Split.

Dessuten starter Qatar Airways opp med direkteflyvninger til Doha i høst, mens Thomas Cook flyr til Cuba i vinterhalvåret.

Få reisetipsene på mobilen

Villedende av SAS

SAS hadde i påsken en kampanje der de reklamerer for at deres direkteflyvning til Palma er billigere enn hos konkurrenten Norwegian. Her sammenligner de billettpris og gebyrer på en tur-retur reise fra Oslo til Palma 16. - 19. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Problemet er bare at SAS´direkteflyvning til Palma ikke starter opp før 26. juni, og annonsen dermed gir villedende informasjon til forbrukerne.

Reklamekampanjen fra SAS.
Reklamekampanjen fra SAS. Vis mer

- Generelt vil en annonse være villedende hvis innholdet ikke er riktig, noe som er i strid med markedsføringsloven, påpeker Fagdirektør i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem.


Ifølge markedsdirektør Camilla Forberg i SAS skyldes dette en korrekturfeil.

- At det skjedde en feil i dette eksempelet beklager vi. Slikt skal ikke skje, sier Forberg.

Hun påpeker at prisen som står opplyst i annonsen, er riktig.

Første tilgjengelige langhelg med SAS´direktefly til Palma, er fra 30. juni til 3. juli. Med samme utgangspunkt som i priseksempelet i SAS-annonsen, blir reisen nå 290 kroner dyrere med Norwegian, og ikke 1.616 kroner, som i annonsen.

- Det vi viser er autentiske eksempler hvor gebyrene er inkludert, slik at kundene blir bevisste på i hvor stor grad gebyrene driver opp den reelle prisen på en flyreise hos Norwegian, sier Forberg.

Snart forsvinner disse flyene