Hit bør du ikke reise

Etter bombeeksplosjonen på Bali, går Utenriksdepartementet ut og advarer mot å reise til øya. Men det er også andre steder i verden du bør holde deg unna.

Publisert
Sist oppdatert

Om situasjonen i Indonesia skriver Utenriksdepartementet på sin nettside:

«På bakgrunn av bombeeksplosjoner 12. oktober 2002, oppfordrer Utenriksdepartementet at man vurderer nøye å utsette reiser til Bali, som ikke er strengt nødvendige.
Reisende til Indonesia, inkl. Bali, bør utvise forsiktighet, og man bør unngå steder som vesentlig frekventeres av utlendinger.»

Siste: UD advarer om terrorfare i Thailand.

Det er flere steder enn Bali du rådes til å holde deg unna akkurat nå: Vi har samlet reiseadvarslene fra myndighetene i Norge, Sverige, Storbritannia og USA.

Norske UDs reiseråd

India og Pakistan: UD fraråder fortsatt reiser til Pakistan. Hva gjelder India, frarådes reiser innen visse områder: Gujarat, de vestlige områder av Rajasthan og Punjab, samt hele delstaten Jammu & Kashmir – med unntak av Ladakh.
Jemen: Du frarådes å reise til Jemen, dersom det ikke er strengt tatt nødvendig. Dersom du reise, rådes du til å følge ekstra godt med, da det er risiko for kidnapping av utlendinger.
Israel: UD fraråder deg å reise til Gaza, Vestbredden og Jerusalem. På grunn av terrorangrep i Israel, rådes du også til å vurdere viktigheten av planlagte besøk til Israel.

 • Sjekk reiserådene selv på UDs internettsider.
 • Svenske UD

  Bali: Svenskene advarer selvsagt også mot å reise til Bali.
  Elfenbenskysten: Advarer mot reise hit på grunn av politiske uroligheter.
  India: Du frarådes å reise til de indiske områdene Jammu og Kashmir, Himachal Pradesh, Punjab og Gujarat, og de vestre delene av Rajastahn.
  Pakistan: Advares mot reise til Pakistan.
  Liberia: Du advares mot reise hit på grunn av den spente situasjonen i området.
  Israel: På grunn av hendelsesutviklingen i Israel den senere tid, frarådes du å reise hit.

  Du frarådes også å reise til disse landene og stedene:Vestbredden, Gaza og Jerusalem samt sydlige Libanon og Bekaa-dalen. Nepal, Afghanistan, Makedonia, Kosovo samt Presevo-området i sydøstre Serbia, de russiske republikkene i nordre Kaukasus, deler av Filippinene og Salomonøyene.

 • Sjekk reiserådene selv, på svenske UDs internettsider.
 • Storbritannias reiseadvarsler

  Storbritannia har også en omfattende liste med reiseadvarsler, inndelt i absolutte advarsler og litt mildere reiseråd. Her er stedene som de britiske myndighetene advarer mot enhver reise til:

  Burundi, Den sentralafrikanske republikk , Irak, Liberia og Somalia, og deler av følgende land: Afghanistan, Albania, Aserbajdsjan, Chad, Colombia, Komorene, Kongo, Ecuador , Eritrea, Etiopia, Guinea, India, Indonesia, Israel og de okkuperte områdene, Elfenbenskysten, Kirgistan, Mosambik, Namibia, Filippinene, Russiske republikker, Sri Lanka, Sudan, Uganda og Venezuela.

 • Sjekk Storbritannias reiseadvarsler her.
 • U.S. Department of State

  Libya: Amerikanere advares mot å reise til Libya, på grunn av fiendtlighet mot USA i området.
  Elfenbenskysten: Amerikanere anbefales å utsette reiser til Elfenbenskysten, på grunn av uroligheter og kamper mellom myndigheter og opprørere i området.
  Somalia: Man advares mot all reise til Somalia. Uroligheter og kamper i området kan blusse opp uten forvarsel, og kidnapping, mord og andre trusler mot amerikanske borgere og andre utlendinger kan oppstå helt uforutsigbart i mange områder.
  Angola: Kriminalitet, levninger etter 25 år med kamper og uroligheter, landminer og svært dårlig infrastruktur gjør at amerikanske myndigheter advarer mot reiser i Angola.
  Pakistan: Amerikanere anbefales på det sterkeste å utsette sine reiser til Pakistan, på grunn av domfellingen av fire menn tiltalt for drapet på en amerikansk reporter, og bekymringen for terrorangrep mot amerikanere i området. Videre tilspissing mellom India og Pakistan kan heller ikke ses bort i fra.
  Burundi: Advarer mot reise til Burundi på grunn av den uklare sikkerhetssituasjonen i landet.
  Nigeria: Reise i landet er en stor risiko for turister. Voldelig kriminalitet, utført av både vanlige kriminelle og mennesker i politi- eller militæruniformer, kan skje over hele landet. Kidnapping for løsepenger forbundet med petroleumsindustrien er vanlig i området rundt elven Nigers delta.
  Israel, Vestbredden og Gaza: Amerikanere rådes til å utsette reiser til disse områdene på grunn av terrorhandlinger.
  Sudan: Advares mot all reise til Sudan, på grunn av borgerkriger og myndighetenes begrensede kontroll med politi og soldater.
  Afghanistan: Advares mot all reise til landet. De afghanske myndighetenes muligheter til å trygge sikkerheten for innbyggere og tilreisende er begrenset. Levninger etter det tidligere Taliban-regimet og Al-Qaida-nettverket, samt andre kriminelle elementer, er aktive.
  Colombia: Myndighetene advarer mot reiser i Colombia, som preges av paramilitære grupper, narkotikaforbrytere, gerilja og andre kriminelle.
  Kongo-Kinshasa: På tross av forbedringer hva gjelder sikkerheten i området, er forholdene urolige – og du frarådes å reise dit. Spesielt risikabelt er reiser i de østlige delene av landet, og særlig på landsbygda.
  Bosnia-Hercegovina: Du advares mot potensielle farer ved å reise hit; tilfeldig politivold, landminer og udetonert materiell.
  Makedonia: Du rådes til å utsette reiser til Makedonia, på grunn av potensielle farer.
  Liberia: Advarer mot reise til landet på grunn av den ustabile sikkerhetssituasjonen i landet.
  Libanon: Amerikanere advares mot risikoen ved å reise her, samt rådes de til å vise forsiktighet ved eventuell reise, på grunn av fiendtlighet mot USA.
  Jemen: Amerikanere rådes til å utsette reiser til Jemen på grunn av risiko for terrorangrep mot amerikanske interesser i landet.
  Iran: Du rådes til å nøye vurdere risikoen ved reise i området, som generelt ikke er trygt for turister.
  Algerie: Amerikanere rådes til å vurdere sikkerhetsrisikoen ved reise til landet, på grunn av terroristaktiviteter.
  Indonesia: Du rådes til å utsette reiser til området, på grunn av bombeattentatet på Bali.
  Den sentralafrikanske republikk: Sikkerhetssituasjonen i Bangui er usikker.
  Tajikistan: Etter 11. september blir amerikanere frarådet å reise til landet, og de som befinner seg i landet blir oppfordret til å revurdere sin situasjon.
  Irak: Amerikanere rådes til å unngå reiser til Irak.

 • Sjekk reiserådene selv, på U.S. Department of States nettsider.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer