Snart kan du bo i Marble Arch når du er på londonbesøk. <i>Foto: Artlex.com</i> Foto: www.artlex.com
Snart kan du bo i Marble Arch når du er på londonbesøk. Foto: Artlex.com Foto: www.artlex.comVis mer

Historisk overnatting

Om et par år kan du bo i Marble Arch, Londons "triumfbue" som står midt i en trafikkøy ved Hyde Park, eller 30 andre historiske bygninger i England.

Marble Arch er bare en av totalt 30 historiske bygninger som skal gjøres om til utleieleiligheter for turister i løpet av de neste to årene. English Heritage, som har ansvaret for 120 historiske bygninger rundt om i England, har bestemt seg for å satse på turisme, og vil gjøre om 30 av sine bygninger til femstjerners utleieleiligheter.

Gammelt utenpå, nytt inni

Det betyr at selv om bygningene kan være flere hundre år gamle, vil gjestene ha tilgang til tv, DVD-spillere, internett, digital radio, massasjedusj, mikrobølgeovn osv. Men selv om bygningenes tidligere eiere nok ikke løftet en finger for å gjøre huslige oppgaver som å re opp og lage frokost, må de som leier utleieleilighetene nå innfinne seg med at det ikke følger med en tjenerstab.

Marble Arch, som ble bygget av George IV i 1822, var først inngangspartiet til Buckingham Palace, men ble flyttet til sin nåværende posisjon i 1851. Har du vært i London, har du kanskje sett den der den står i en rundkjøring mellom Hyde Park og Green Park.

Du får ikke bo i selve Osborne House, men du kan bo i et hus som ligger i parken. Foto: English Heritage Foto: English Heritage
Du får ikke bo i selve Osborne House, men du kan bo i et hus som ligger i parken. Foto: English Heritage Foto: English Heritage Vis mer


Høye priser

Andre eiendommer som snart blir tilgjengelige for turister er for eksempel Battery Srgeant Major, et hus som tilhører Dover Castle eller Pavillion Cottage som hører til Dronning Victorias Osborne House på Isle of Wight.

Overnatting i de historiske bygningene er ikke så billig. Prisene starter på 485 pund (cirka 5.700 kroner) for fire personer per uke. Da bor du i Fort House ved St. Mawes Castle i Cornwall , sørøst i England.

Det er ikke bare gjennom English Heritage du kan leie deg inn i historiske og uvanlige bygninger. Også National Trust tilbyr slik overnatting over hele Storbritannia. Landmark Trust leier bort uvanlige bygninger som fyrtårn og slott.

På nett:
English Heritage
National Trust
Landmark Trust