Hipt i Helsinki

Publisert
Sist oppdatert
Få med deg Marimekko på shoppingrunden.<br />
<br />
<i>Foto: Helsinki City Tourist & Convention Bureau</i><br />
 Foto:  Helsinki City Tourist & Convention Bureau
Få med deg Marimekko på shoppingrunden.

Foto: Helsinki City Tourist & Convention Bureau
Foto: Helsinki City Tourist & Convention Bureau Vis mer


6. Café Tin Tin Tango


Her kan du vaske klær, ta badstue og spise middag eller ta en drink på samme sted. Denne unike kafeen tilbyr en avslappet og tilbakelent atmosfære.

Adresse: Töölöntorinkatu 7. Ta trikk 3T i retning Töölö
Tlf. + 358 - 9 2 709 0972
Åpent: Mandag til fredag fra 07.00 til 02.02, lørdag 09.00-02.00 og søndag fra klokken 10.00 til 02.00.
Nett:

7. Kaurismäkis barer


Den finske filmskaperen Aki Kaurismäki, kjent for de blant andre de ironiske filmene Leningrad Cowboys og Bohemenes liv, har to barer i Helsinki. Café Mockba er en nostalgisk bar i sovjetisk stil som gjenskaper de såkalte valuta-barene hvor man fikk billig vodka for utenlandske penger. Bakgrunnsmusikken er sovjetiske hitlåter og på et skilt står følgende: "In Lenin we trust, others pay cash". Ved siden ligger Corona Bar også eid av Kaurismäki.

Adresse: Eerikinkatu 11, gangavstand fra sentrum.
Tlf. + 358 - 9 409 288
Åpent: Hele uken fra klokken 18.00-02.00.

8. Russland i Helsinki

Opplev Russland i Helsinki. Nord-Europas største ortodokse kirke, Uspenskikatedralen, ligger i Helsinki. Senatstorget var en populær og ikke minst tilgjengelig russisklignende location for filmakere under den kalde krigen. Flere storfilmer er tatt opp i dette området; "Doctor Zhivago", "White Nights" og "Gorky Park" for å nevne noen. Noen av verdens beste russiske restauranter finner du i Helsinki. Prøv restaurant Saslik i Neitsytpolku 12 eller Kasakka i Meritullinkatu 13.

Adresse: Senatstorget

9. Koneisto Elektronisk musikkfestival


Nordisk elektronisk festival som finner sted på Kabelfabrikken fra 12. til 13. august. Her finner du det beste av finske artister og kjente internasjonale navn. Norske Annie er en av toppnavnene i år.

Nett: Koneisto

10. DJ Helsinki


Anna S garanterer en god atmosfære på Bundolo Club på Uniq Nightlife. DJ Anonymous og DJ Didier spiller alltid bra dansemusikk sammen på diverse klubber. De er ofte å finne på Tavastia.

Adresse: Uniq Nightlife (Yliopistonkatu 5, intet telefonnummer) Tavastia (Urho Kekkosen katu 4-6, tlf. + 358 - 9774 67 420)
Åpent: 22.00-04.00
Nett: Tavastia Klubi, Bundolo Club

>>> Tilbake til innledningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer