Hippe Øst-London

Shoreditch i Øst-London er stedet å dra for deg som vil oppleve hipp shopping, billig mat og kule utesteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hip bodselger på Spitalfields Market. Foto: Britain on View
Hip bodselger på Spitalfields Market. Foto: Britain on View Vis mer

Hippe Øst-London

  1. Hip shopping


Glem Oxford Street, Soho og Covent garden. Det er i Shoreditch det skjer.

Vi hopper av tuben på Liverpool Street Station, kommer oss opp på gateplan, og setter kursen mot Brick Lane. Det er fredag kveld, og stint med folk. På pubene og barene sitter londonere og drikker helgen inn med kolleger og venner. God idé, men først må vi få i oss noe mat. Det finnes bare ett riktig alternativ - indisk!

I Brick Lane ligger de indiske restaurantene på rekke og rad. Det finnes faktisk ikke andre restauranter i denne gaten. I hvert fall serverer 90 prosent av dem karriretter av forskjellige slag. Liflig krydderlukt fyller luften. Tennene løper i vann.

Nye opplevelser for smaksløkene.
Nye opplevelser for smaksløkene. Vis mer


Vi ender opp på Shampan, 79 Brick Lane. Fem pund for en middagsrett og to-tre pund for en flaske Cobraøl er ikke så galt. Interiøret er slitent og husvinen vond, men maten er så god at køen er lang utenfor døren. Vi smaker på indiske retter vi ikke har hørt om hjemme i Norge, og skulle ønske vi hadde plass til å smake på flere. Men når maten er spist opp, kommer kelneren med regningen. Han vil visst ha oss ut så de neste gjestene kan sette seg. Ikke akkurat stedet for lange middager dette her, men det er faktisk en god idé å komme seg videre, for det skjer mye moro i Shoreditch på en fredagskveld.

Liv å røre på The Commercial, en pub med en tvist.
Liv å røre på The Commercial, en pub med en tvist. Vis mer


I Commercial Street ligger puben The Commercial, en toetasjes drikkebule der tøffinger i mørke jeans og slitte skinnjakker sjekker opp trendløvinner med svarte tights og asymmetriske pannelugger. Her er alle stiler tillatt, noe også interiøret speiler. På veggene henger gjøkur og et villsvinhode, i taket er det speil, små hagedverger holder øye med gjestene og ymse gamle lampeskjermer skjuler lyspærene.

Det er ikke mye striglet stil i Øst-London. Her trives de som enten driter i øyeblikkets mote, eller er selvsikre nok til å faktisk ta motedesignerne på ordet. Begge kategorier finner det de vil ha i Øst-London. Bruktbutikkene ligger side om side med butikker som selger helt ferske britiske designeres siste kreasjoner.

>>Hip shopping i Shoreditch

Alternativ søndag

I Øst-London skiller de streite seg ut. Her er det lov å gå med dreads og digge reggae, være yogafrik og drikke grønn te, kle seg som en goth, punker eller rockabilly, eller plukke litt fra alle de forskellige stilene. Men alle er velkomne til de økologiske kafeene, små galleriene og morsomme markedene for det.

Stinn brakke i Spitalfields Market.
Stinn brakke i Spitalfields Market. Vis mer


Søndag er den store dagen i Øst-London. Fra rundt 12 er området fullt av liv. Det er fordi søndag er dagen da markedene i området har åpent: Spitalfields Market, Sunday (Up)Market og Colombia Road Flower Market.

Spitalfields Market - dette store innendørsmarkedet er veldig populært. Her får du tak i økologiske bakevarer, naturkosmetikk, smykker laget av databrikker(!), unge designerspirers klær - og mye mer. Kjøp noe godt å spise fra en av matbodene, og sett deg ned ved et av bordene for en pause.

Sunday (Up)Market - samme type varer som på Spitalfields Market. Det kryr av folk her på søndager, og når været er bra, er det fullt på bordene utenfor Café 1001, som ligger i et smug ved Brick Lane. Her grilles det snaddermat under åpen himmel. Det er her du skal slå ihjel søndagen med stil i Øst-London. Kom gjerne i klærne fra i går.

Trengsel på Colombia Road Flower Market.
Trengsel på Colombia Road Flower Market. Vis mer


Colombia Road Flower Market - blomster er kanskje ikke det enkleste å ta med seg hjem igjen fra London, men du bør ta turen hit bare for opplevelsen. Markedet ligger fem minutters gange nord for nordenden av Brick Lane. Dette er et godt gammeldags marked, der selgerne står og roper ut sine knalltilbud. Forvent å gå i kø, men ikke overse småbutikkene som gjemmer seg på baksiden av bodene. I sidegatene finner du hyggelige og billige caféer og restauranter.

Gode spisesteder

Bagels hele døgnet på Beigel Bake.
Bagels hele døgnet på Beigel Bake. Vis mer


Vi har allerede nevnt Café 1001 i Draft Walk, der du får mat tilberedt på den åpne grillen. En kjappere matbit får du hos Brick Lane Beigel Bake, 159 Brick Lane, der det alltid er kø - sjappa er åpen hele døgnet. Legendariske bagels. Vi har ikke smakt denne versjonen, men det sies at bagelen med salt kjøtt og sennep er superb.

I Colombia Road ligger String Ray Globe Café, som serverer billig og god pizza. Svært populær, og når sola skinner på utebordene, da har du det ganske bra på kafeen. Som nevnt er det flust av billige indiske restauranter å velge mellom i Brick Lane. Vil du spise litt fjongere, kan du gjøre det hos Les Trois Garçons, en gourmétpub utenom det vanlige i 1 Club Row, ved Bethnal Green Road. I denne dekadente restauranten spiser du anglo-fransk mat under oppsyn av utstoppede dyr med tiaraer(!). Dekoren er spesiell - de tre eierne er nemlig antikkhandlere. Les Trois Garçons er godt kjent i London. Restauranten er ikke så billig, så hvis du ikke vil spise her, kan du heller ta en drink i baren Loungelover (rundt hjørnet, 1 Whitby Street), som eies av samme trio.

>>Hip shopping i Shoreditch


Alle DinSides londonartikler finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!