Himmelske steder

Himmelsk, herlig og paradis på jord. Heldigvis finnes det ikke kun ett paradis.

Maldivene
Maldivene Vis mer

Det er langt mellom Arendal og Maldivene – men du finner paradiset begge steder, ifølge debattantene i Reiseguiden.

Her er et knippe av lesernes himmelske steder. Hvilket sted er paradis på jord for deg? Du kan avlegge din stemme her, eller skrive et innlegg i reiseguiden om ditt paradis.

Fra Arendal til Maldivene

Skal vi tro innleggene i reiseguiden, finnes det ikke mange paradis i Norge. Men i Arendal har i alle fall Kjersti funnet sitt drømmeparadis:

- Hvis feriekassa ikke svømmer over av penger, men reiselysten er til å ta og føle på, reis til Arendal. Arendal er nemlig Norges paradis! Arendal gir deg alt du vil ha, fra naturopplevelser til natteliv. Alle kan kose seg med sitt i Arendal. Barn, ungdom, voksne - det er aktiviteter for enhver. Ta en tur til Pollen, brygga i Arendal. Sett deg ned på bryggekanten, kjenn lukten av saltvann og sommer blander seg med matlukt fra uterestauranter og grillen på hjørnet. Spaser bortover bryggekanten, se og opplev båtturistene.

Fra naturopplevelser og salt sjøsprøyt til snorkling og sand mellom tærne på Maldivene. Aina har besøkt Kuredu, Maldivene – og er forelsket i det hun kaller et “romantisk paradis”.

- Øya overgikk alt vi noen gang hadde drømt om. Jeg har reist mye, men aldri har jeg sett et hav så klart og blått. Sandbunnen var som sukker, forteller Aina – som ble fridd til i det blå vannet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Santorini
Santorini Vis mer

Greske paradis i fleng

Setter du nesen mot Hellas, burde det være gode sjanser for å finne et paradis – våre lesere har funnet et titalls drømmesteder rundt om på de greske øyene. Trine skryter av “fantastiske Hellas, Lillian har funnet sitt greske paradis på Kreta, og Ann-Kristin har funnet himmelen på Santorini. Paradiset med alt du trenger finner du ifølge Bjørn Ove på Skiathos:

- Opplevde en øy med alt jeg kunne ha bruk for på en rolig og avslappende ferietur. Flotte badestrender, utmerkete snorkleforhold, gode restauranter, gode muligheter til å dra på båttur på egen hånd eller cruise. Dagturer til naboøyer, og kort avstand til Athen. På dagen var selve Skiathos by rolig, om kvelden blomstret den opp til en livlig festplass med ferjer og båter som la til kai med masse reisende, åpne boder rundt om i sentrumsgatene, restauranter, og barer, forteller Bjørn Ove.

Drømmeaktiviteter

Surfing, golf, dykking og cruise – det finnes et paradis for enhver aktivitet, om enn på forskjellige steder av vår store klode.
Linn har funnet surfeparadiset i Biarritz, Frankrike, og Hans har funnet golfparadiset i Edinburgh, Skottland.

- Edinburgh er uten tvil alle golferes drøm. Byen har sannsynligvis verdens beste uteliv, og prisnivået på restauranter er som å gå 30 år tilbake i tiden, forteller Hans om Edinburgh.

Pål har vært i Egypt, og opplevd drømmecruise på Nilen.

- For en fantastisk opplevelse. Vennlige, smilende mennesker overalt. Vi ble fullstendig sjarmert. Egypt var en stor og hyggelig overraskelse. Aldri har vi følt oss så velkomne som turister noe sted - ikke en gang i Østen - og ny tur er allerede under planlegging, skriver Pål og anbefaler Egypt på det varmeste.

Egypt er også drømmestedet for de som liker seg bedre under enn over vannskorpen, ifølge Une Marie - som kaller Egypt for dykkernes paradis.

Amerikanske paradis

I Amerika har våre lesere funnet sine paradis - både i sør og i nord. Kathrine hevder at ferieparadiset er i Florida.

- Jeg har tilbrakt fem av de siste seks sommerferiene mine i Florida - dette er mitt paradis på jord, skriver Kathrine – og anbefaler andre som reiser dit å besøke Epcot-senteret, Sea World, Everglades og Key West.

Renate og Ronny har funnet sine paradis i Sør-Amerika. Om firskerlandsbyen Pipa i Brasil sier Renate:

- Strendene er nydelige, og delfinene observeres i havet med jevne mellomrom. Her er ikke noe stress og mas, og bare etter noen dager kjenner du hvordan puls og skuldre har sunket ganske mange hakk. Lokalbefolkningen er utrolig hyggelig, men det er bare noen få som snakker engelsk. Ta derfor med deg lommeparlør. Dette er stedet for mennesker som har behov for å faktisk ha ferie når de er på tur, som ikke har lyst til å treffe naboen på balkongen ved siden av - og selvsagt for bryllupsreisende.

Ronny har funnet sitt spesielle ferieparadis i Colombia.

- Colombia er ikke akkurat det første landet du tenker på når du skal reise på ferie, i hvert fall ikke hovedstaden Bogota. Det skulle imidlertid vise seg at et fjortendagers opphold i dette landet ga mye mer ferieopplevelse enn hva en kan forvente i de tradisjonelle ferieparadisene, sier Ronny.

Er ikke ditt ferieparadis nevnt i denne artikkelen? Skriv om ditt himmelske feriested i Reiseguiden.

Drømmesteder omtalt tidligere

Vi har tidligere trukket fram lesernes erfaringer med noen av de ovennevnte drømmestedene:

  • Frankrike
  • Storbritannia
  • Egypt

  • Kreta

  • Brasil
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.