Vil du sitte ved siden av dressmannen, den unge damen, eller skrikerungen? <i>Illustrasjon: Per Ervland</i> Foto: Per Ervland
Vil du sitte ved siden av dressmannen, den unge damen, eller skrikerungen? Illustrasjon: Per Ervland Foto: Per ErvlandVis mer

Himmelske setekamerater

Nå kan du som flyr alene sikre deg at flyturen blir vellykket. Et amerikansk nettsted gir deg muligheten til å finne kjærligheten, styrke det profesjonelle nettverket, eller være sikker på at du får være helt i fred under flyturen.

Lyst til å sitte ved siden av en du virkelig liker neste gang du flyr for eksempel til New York? Ja, hvorfor ikke? Det er mulig dersom du benytter deg av AirTroductions tjenester.

Vil du sitte ved siden av en høy og mørk kar, eller en langbeint blondine? Kanskje du vil sitte ved siden av en som jobber med det samme som deg, så dere kan utveksle erfaringer, og muligens gjøre forretninger? Eller vil du helst sitte ved siden av en som holder kjeft og lar deg være i fred?

"Match made in heaven"

AirTroductions ble lansert i september i fjor, og har i dag 7.000 medlemmer. Selskapet holder til i New York, og grunnleggeren Peter Shankman, som selv flyr veldig ofte, kom på ideen en gang han var så heldig å komme ved siden av Miss Texas 2002 på en flytur fra Houston til New York. (Om hun syntes hun var like heldig, vites ikke.) Han tenkte det måtte gå an å starte en formidlingstjeneste for flypassasjerer slik at de kan velge hvem de vil sitte ved siden av på flyet.

Tjenesten fungerer slik at du registrerer deg på websiden med litt info om deg selv og eventuelt et bilde, noe som er gratis. Deretter kan du sjekke om det er noen andre medlemmer som skal fly samme flight. Dersom det er en som vekker interesse, betaler du fem dollar (cirka 35 kroner) for å kontakte ham eller henne, så dere kan avtale å sitte ved siden av hverandre.

- Vi flyr alle så mye i dag, så jeg tenkte det måtte være en bedre måte å bruke tiden man er i lufta på, sier Shankman til den britiske avisa The Daily Telegraph.

- Jeg har sittet ved siden av administrerende direktører, markedsføringssjefer og filmstjerner. Diskusjonene har ført til at jeg har fått nye klienter, nye forretningspartnere, og til og med en date eller to.

Fornøyd medlem

På websiden til AirTroductions kan du lese utdrag av profilene til fem medlemmer. AirTroductions skriver også om et av medlemmene som skriver hva som skjedde under en flight der han valgte sin setenabo gjennom nettsiden:

"Under en flight mellom San Fransisco og New York satt jeg på businessklasse ved siden av en mann som hadde vokst opp i Sør-Afrika. Det viste seg at han eide et selskap som drev med noe jeg har ekspertise i, OG at han hadde gått på samme skole som meg da jeg bodde i Sør-Afrika, og til og med hadde gått i samme klasse som broren min. Det endte med at jeg hjalp ham å selge selskapet sitt. Jeg vet ikke om det som gjorde utslaget var flaks, networking eller det at vi satt bare et par centimeter fra hverandre, men det viser i hvert fall hvilke muligheter som finnes med AirTroductions."

Mest i USA

Foreløpig er de fleste medlemmene av AirTroductions amerikanere, men nyheten om websiden sprer seg tydeligvis raskt. Sist fredag hadde siden 5.700 medlemmer, mandag morgen hadde den 7.000. Det skal nok likevel litt tid til før du kan logge deg på og finne en som skal ta samme fly som deg mellom Oslo og Trondheim. Men skal du fly til USA, eller innad i USA, kan det godt tenkes at du finner noen andre som skal på samme flight gjennom AirTroductions.

På nett:
AirTroductions