Himalaya i bilder

Himalaya er et av verdens vakreste områder, og drømmereisemålet for mange globetrottere. Se bildene fra verdens tak!

Pilgrimer på vei til Nanda Devi-tempelet. Foto: Ashok Dilwali/Incredible India
Pilgrimer på vei til Nanda Devi-tempelet. Foto: Ashok Dilwali/Incredible India Vis mer

Himalaya i bilder

 1. BILDER fra Himalaya


Himalaya er vilt, vakkert og fullt av kontraster. Her har folk bodd under ekstreme forhold i flere tusen år. Her gjeter bøndene yakene sine, her ber munkene til Buddha, her flyr ørnen høyt, her klamrer landsbyene seg fast i fjellsidene.

Himalaya er drømmedestinasjonen for eventyrerne, og stadig flere får øynene opp for dette magiske fjellområdet. Vi får bare håpe at turismen ikke ødelegger Himalaya.

I stedet for å reise dit, nøyer vi oss med å se på bildene fra den delen av Himalaya som tilhører India. Bildene kommer fra Indias turistkontor, Incredible India, og fotografen er Ashok Dilwali.

God fornøyelse!

>>BILDER fra Himalaya

Fakta:

 • De indiske regionene som hører til Himalaya heter Jammu & Kashmir, Himachal Pradesh, Uttaranchal i det vestlige indiske Himalaya, og Sikkim, og Arunachal Pradesh i det østlige indiske Himalaya.
 • For å komme deg til det vestlige indiske Himalaya, tar du fly til Delhi, og et innenlandsfly derfra. Det finnes flyplasser i byer som Srinagar, Leh, Jammu, Pantnagar og DehraDun. For å komme seg til det østlige indiske Himalaya, må du ta fly fra Calcutta til for eksempel Bagdogrs i Sikkim og Tespur, Along og Pasighat i Arunachal Pradesh.
 • Når du bør dra avhenger av hva hvor du vil reise, og hva slags aktiviteter du liker. I Himalaya kan det skinne sol, blåse storm, snø eller regne på én og samme dag.

  Mer info om Himalaya:
  My Himalayas
  Michal Palin in Himalaya
  Indian Himalayas

  DinSides arkiv fra India finner du her.