Himalaya i bilder

Himalaya er et av verdens vakreste områder, og drømmereisemålet for mange globetrottere. Se bildene fra verdens tak!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Pilgrimer på vei til Nanda Devi-tempelet. Foto: Ashok Dilwali/Incredible India
Pilgrimer på vei til Nanda Devi-tempelet. Foto: Ashok Dilwali/Incredible India Vis mer

Himalaya i bilder

 1. BILDER fra Himalaya


Himalaya er vilt, vakkert og fullt av kontraster. Her har folk bodd under ekstreme forhold i flere tusen år. Her gjeter bøndene yakene sine, her ber munkene til Buddha, her flyr ørnen høyt, her klamrer landsbyene seg fast i fjellsidene.

Himalaya er drømmedestinasjonen for eventyrerne, og stadig flere får øynene opp for dette magiske fjellområdet. Vi får bare håpe at turismen ikke ødelegger Himalaya.

I stedet for å reise dit, nøyer vi oss med å se på bildene fra den delen av Himalaya som tilhører India. Bildene kommer fra Indias turistkontor, Incredible India, og fotografen er Ashok Dilwali.

God fornøyelse!

>>BILDER fra Himalaya

Fakta:

 • De indiske regionene som hører til Himalaya heter Jammu & Kashmir, Himachal Pradesh, Uttaranchal i det vestlige indiske Himalaya, og Sikkim, og Arunachal Pradesh i det østlige indiske Himalaya.
 • For å komme deg til det vestlige indiske Himalaya, tar du fly til Delhi, og et innenlandsfly derfra. Det finnes flyplasser i byer som Srinagar, Leh, Jammu, Pantnagar og DehraDun. For å komme seg til det østlige indiske Himalaya, må du ta fly fra Calcutta til for eksempel Bagdogrs i Sikkim og Tespur, Along og Pasighat i Arunachal Pradesh.
 • Når du bør dra avhenger av hva hvor du vil reise, og hva slags aktiviteter du liker. I Himalaya kan det skinne sol, blåse storm, snø eller regne på én og samme dag.

  Mer info om Himalaya:
  My Himalayas
  Michal Palin in Himalaya
  Indian Himalayas

  DinSides arkiv fra India finner du her.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!