Det er stranda som er Miamis største attraksjon, men byen kan også by på kule hoteller, restauranter, nattklubber og butikker. Foto: Averette
Det er stranda som er Miamis største attraksjon, men byen kan også by på kule hoteller, restauranter, nattklubber og butikker. Foto: AveretteVis mer

Hett i Miami

Strand, storby og shopping i én ferie.

Miami regnes for å være en av verdens flotteste strandbyer - i hvert fall er det USAs aller kuleste ferieby.

Miami ligger i Floridas sørøstlige hjørne, og er et perfekt reisemål nå i vinter for deg som gjerne vil kombinere strand og storby. Miami Beach er stedet å sole seg, bade, kikke på andre, og vise frem den siste bikinimoten.

Se bilder av Miami og Florida her

Ocean Drive er gaten full av fredede art deco-bygninger. Det er også her mange av de beste restaurantene og barene ligger.

En toukers ferie til Miami med Apollo i januar/februar, koster fra 30.896 kroner for to personer. Akkurat nå kan du få flybilletter fra Oslo til Miami i januar for fra 4.960 kroner med SAS (merk - denne prisen fant vi på Reisefeber.no mandag ettermiddag 1/12).

Florida på blodig alvor

Hva er hot i Miami nå?


Hvis du har tenkt deg til Miami, bør du gjøre litt undersøkelser rundt hva som er det kuleste av hoteller, restauranter og barer i byen akkurat nå. I denne artikkelen har vi plukket ut noen av anbefalningene til det amerikanske reisemagasinet Forbes Traveler, som nylig har presentert en guide til Miami. Det er ingen tvil om at Miami ikke er noe dumt sted å legge vinterens solferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoteller i særklasse

Det er luksus og design som står i fokus i denne byen. Miami har vært de rike og berømtes feriested i årtier. Og fortsatt står de gamle art deco-hotellene der i all sin prakt, side om side med mer moderne hotell. I løpet av de siste årene, og for så vidt også i året som kommer, har mange av byens luksushoteller blitt pusset opp, og det har også dukket opp nye hoteller langs de flotte strendene.

Merk deg at å bo på et av Miamis ikoniske luksushoteller ikke er for deg med tynn lommebok. Men husk da at du ikke trenger å være gjest for å sjekke ut hotellets fasiliteter. De aller fleste har egne restauranter og barer (og ofte er disse blant Miamis hotteste), og også egne strandområder der du kan leie solstoler og kjøpe mat og drikke i strandbaren.

Svimlende yv milliarder har gått med til å utvide og renovere hotellet. Foto: Fontainebleau
Svimlende yv milliarder har gått med til å utvide og renovere hotellet. Foto: Fontainebleau Vis mer


Eierne av The Fontainebleau Miami Beach har pusset opp hele luksushotellet for svimlende en milliard dollar, cirka syv milliarder kroner! Hotellet gjenåpnet i november 2008 med en helt ny Las Vegas-inspirert nattklubb og 11 nye restauranter og lounger, deriblant kinesiske Hakkasan, en av Londons mest kjente restauranter. Hotellet har nå 1.500 rom, og et stort spaanlegg.

Eden Roc Renaissance Beach Resort & Spa ble i 1956 bygget av avant-garde arkitekt Morris Lapidus, som også tegnet Fontainebleau. Eden Roc har gjennomgått en 18 måneder lang renovering til 180 millioner dollar (cirka 1,25 milliarder kroner), og har nå fått 632 rom, og et bassengområde med fem bassenger, alle med panoramautsikt over Atlanterhavet.

Lekkert og luksuriøst på The Delano. Foto: The Delano
Lekkert og luksuriøst på The Delano. Foto: The Delano Vis mer


The Delano er en annen av hotellklassikerne i Miami. Her er art deco-stilen inspirert av Alice i Eventyrland, noe som gir et ganske spesielt, men morsomt resultat. Hotellet er en magnet på kjendiser av alle slag - fra idrettsstjerner til popstjerner til supermodeller. Hotellets strand er et must for deg som liker kjendisspotting - men belag deg på å betale godt for strandstolen.

Ritz-Carlton Key Biscayne kan friste med en av USAs beste strender, ifølge Dr. Beach himself, Dr. Stephen Leatherman. Her kan du sole deg og slappe av, mens du venter på at hamburgeren du har bestilt i strandrestauranten skal serveres. Hotellet beskrives som luksuriøst, men "hjemmekoselig", og er et bra alternativ for barnefamilier - barnefamilier med stort feriebudsjett, vel å merke.

Casa Casuarina markedsfører seg selv som "en oase for de få prviligerte". Hotellet ligger i klesdesigner Gianni Versaces tidligere hus, der han ble skutt og drept for noen år siden. I dag regnes Casa Casuarina som en av Miamis mest eksklusive private klubber, men ni av rommene leies ut til "vanlige" gjester - for minimum tre netter av gangen.

Nye hoteller

The Gansevoort South åpnet i mars 2008, og er allerede blitt en hit med sitt flotte takbasseng, som også fungerer som en bar/nattklubb etter mørkets frembrudd. W South Beach Hotel & Residences åpner til våren, og Mondrian South Beach, hotell og ferieleiligheter, skal etter planen åpne i desember 2008.

Snasne spisesteder

Erotisk matopplevelse hos Tantra. Foto: Tantra
Erotisk matopplevelse hos Tantra. Foto: Tantra Vis mer


Det kryr av restauranter i Miami. De mest fancy finner du i de forskjellige luksushotellene, men det finnes også andre bra spisesteder i byen.

Tantra er stedet for en romantisk middag, for her er det afrodisiaka som er i sentrum. Restaurantens gulv er en gressplen, og de røde veggene er varme. Østers og kaviar står selvsagt på menykartet.

OLA serverer moderne mat inspirert av det latin-amerikanske kjøkkenet. Restauranten drives av mannen bak "nuevo latino cuisine"; Douglas Rodriguez. Her får du en smak av Peru, Mexico, Ekvador, Colombia og Brasil.

Chef Allen's serverer spennende mat, også den til en viss grad inspirert av Latin-Amerika, men kanskje mer av Karibia. Restauranten har holdt det gående siden 1986, så den er vel nesten blitt en institusjon i byen.

Se og bli sett, eller slapp av og sol deg

På dagtid er det først og fremst på stranden South Beach folk i Miami samler seg. Den lange stranda er forøvrig del inn i usynlige seksjoner. På Muscle Beach (mellom 10th-12th Streets), drar de som vil flashe hud og muskler. Her spenner bodybuilderne muskler mens undertøysmodellene sprader forbi. Her viser rulleskøyteløperne sine kunster, og en del av stranden er tilholdsstedet for byens homofile.

Locals' Beach (mellom 3rd- 4th Streets) er mer avslappet og bohemsk. Hit kommer folk for å sole seg, bade, og bli kjent med nye mennesker over frisbeen eller et slag kort.

Nikki Beach Miami er stedet for de vakre og feststemte. På dagtid er dette en populær lounge der damene viser frem designerbikinien, og mennene viser seg frem mens de spiller sandvolleyball. Veldig mange av gjestene er europeiske jetsettere. Utover ettermiddagen er det after beach, og på kvelden åpner nattklubben Niki Beach.

Haulover Beach Park er noe så sjeldent som en amerikansk naturiststrand. Stranden ligger mellom Sunny Isles Beach og Bal Harbour.

Shopping for alle penga

En by som fungerer som feriestedet til de rike og berømte har selvsagt en drøss med butikker der de kan kvitte seg med pengene sine. I Bal Harbour Shops finner du designerbutikker som Dolce & Gabbana, Custo Barcelona og Versace. I Lincoln Road er det mange interiørbutikker, men også klesbutikker. Gaten er en kjent handlegate for turistene. I den lille sidegaten Española Way er vibrasjonene mer bohemske. Her kan du spise lunsj på en av de små og spesielle restaurantene, eller finne en skatt i en av salgsbodene. Trenger du en ny bikini? Da er Coconut Grove stedet. Her får man tak i bikinier fra eksklusive bikinimerker som Samba Bikinis og Maya Hatcha.

Eksklusivt natteliv

Det er på stranda det er liv og røre på dagen, men når mørket faller, er det i barene og restaurantene langs Ocean Drive det skjer. Som for restaurantene, er det ofte på de eksklusive hotellene de hotteste barene og nattklubbene ligger. Lyst til å sjekke ut noen av de kule stedene? Det krever planlegging. Du bør blant annet kle deg pent og trendy - ingen sandaler og bermudaskjorts fungerer her. Det hjelper også at det er noen damer i følget. Ikke prøv å bestikke dørvakten. Det funker ikke på de beste stedene. Vær forberedt på at dersom du vil sitte ned ved et bord, blir regningen dyr. Mange nattklubber stiller som krav at du kjøper en flaske med brennevin dersom du sitter ved et bord. Det kan koste deg fra 700 til langt over 2.000 kroner.

Plunge er en av Miamis mest trendy takterrassebarer. Foto: Gansevoort South Hotel
Plunge er en av Miamis mest trendy takterrassebarer. Foto: Gansevoort South Hotel Vis mer

Sjekk ut disse vannhullene:


Plunge, bassengbaren på taket av Any Gansevoort South.

Mokai, som regner seg som en av byens mest eksklusive nattklubber.

SET har et eget vip-rom - Trophy Room - som trekker kjendisene.

Heathrow Lounge er en ganske ny bar som kjører hyggeligere priser, men du må være kul nok for å komme inn.

Cabana One er Mayfair Hotels splitter nye nattklubb på taket av hotellet. På åpningen i november 2008 svermet det av kjendiser her.

Bella Rose i 423 16th St. i Miami Beach, er en bar/lounge der rød løper og dyre brennevinsflasker ikke eksisterer. Mer avslappet enn andre hangouts i byen - men like gøy.

Les mer om Miami som reisemål hos Forbes Traveler.