Hetebølge og manetinvasjon på Gran Canaria

I går fikk 50 badegjester svi.

PEST ELLER KOLERA? Det blir fort varmt å ligge på stranden på Gran Canaria nå om dagen. Med manetinvasjon er det heller ikke spesielt hyggelig å kjøle seg ned i varmen.  Foto: Silje Ulveseth
PEST ELLER KOLERA? Det blir fort varmt å ligge på stranden på Gran Canaria nå om dagen. Med manetinvasjon er det heller ikke spesielt hyggelig å kjøle seg ned i varmen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er neimen ikke lett å være badeturist på Gran Canaria nå om dagen. I tillegg til at Kanariøyne plages av ekstremvarme nå om dagen med temperaturer opp til 37 grader, plages de også av manetinvasjon.

«Ekstra ille for de som oppholder seg i Las Palmas er det at de ikke kan kjøle seg med et bad på Canteras-stranden uten å risikere å ble brent av maneter. Manetinvasjonene har vart et par dager. I går ble 50 personer behandlet av Røde Kors på Canteras-stranden, » skriver Canariajournalen.no

Videre melder avisen at det var 34,4 grader på Gran Canarias flyplass i går, 37,9 grader på Tinajo på Lanzarote og 37,8 grader på Antigua på Fuerteventura. Søndag var det 40,7 grader på Las Palmas.

Les også: Manetinvasjon på Gran Canaria

Advares mot ekstremvarmen

Det er altså den varmeste mai som er registrert på flere tiår, ifølge meteorologer. Hetebølgen vil sannsynligvis vare i en uke.

Helsedirektoratet på Kanariøyene ber folk om å være forsiktig i ekstremvarmen, spesielt barn, eldre mennesker og kronisk syke.

«Ta det med ro, drikk veldig mye vann, unngå alkohol og kaffe, spis lett, og opphold deg ikke lenge i solen, » skriver Canariajournalen. Dersom du befinner deg på Kanariøyene nå bør du unngå å være ute i solen mellom klokken 12 og 16. Folk blir også rådet til å bruke minst solfaktor 30 og holde barn under tre år unna solen.

Calima heter værfenomenet som ligger over Kanariøyene akkurat nå. I tillegg blåses det også inn tørr og varm østavind over øya, som tar med seg sandstøv fra Sahara. Støvet i kombinasjon med varmen skaper ekstra store problemer for pusteapparatet, ifølge avisen.

I april skrev DinSide at det var manetinvasjon på Gran Canaria. Da fjernet personalet ved Las Canteras-stranden i Las Palmas hele 1,25 tonn lysmaneter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer