Hete feriefavoritter

Tro det eller ei: Ikke før vi har fått vinket adjø til en kald vintersesong, så er det på tide å tenke på den neste. Turoperatørene legger nå ut vinterprogrammet. Her er godbitene.

Kanariøyene er fortsatt et favorittreisemål vinterstid.<br />
Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve
Kanariøyene er fortsatt et favorittreisemål vinterstid.
Foto: Dag Scheve Foto: Dag ScheveVis mer

Kanariøyene for familien, for de prisbevisste og for alternativ julefeiring. Det er liten tvil om hvor du finner turoperatørenes egen favoritt i charterjungelen. Heldigvis, vil nok noen si, finnes det alternativer.

Hva med Yucatan-halvøya i Mexico, julefeiring i Thailand og superbillige reiser til Marokko? Vi har bedt de største charteroperatørene plukke ut sine favoritter fra de nypubliserte vinterkatalogene.

Klikk på lenkene og finn din vinterferie.

Synes du vinteren ligger farlig langt fram i tid? Her finner du tips og råd for årets sommerferie.

Kanariøyene – sikker vinner

Småbarnsfamilier på jakt etter gode reisemål bør se seg ut hoteller som er egnet for barn. I charterkatalogene er disse gjerne merket av som familiesenter. Her får du tilbud om barnepass, eller barneklubber, som de kalles. Der samles de minste til lek og moro noen timer og morgenen og ettermiddagen. Familiesentrene har som regel også barnebasseng, og gjerne aktivitetstilbud lagt til rette for hele familien. Saga Solreiser har blant annet spesialisert seg på salg av feriereiser til småbarnsfamilier. Salgsjef Marie-Anne Zachrisson anbefaler foreldre til å vurdere reisemålet ut i fra barnas premisser.

- Det aller viktigste både for foreldre og barn er at forholdene er lagt til rette for barna. Har barna det bra, blir det ferie for de voksne. Tenk også på klimaet, Middelhavet, tidlig i august, er ikke alltid det beste valget. Husk at varmen kan være plagsom og i visse tilfeller farlig.

Velg Marokko!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Noen land er billigere enn andre. For å få maksimalt ut av reisekassen anbefaler turoperatørene gjerne Marokko som budsjettreisemål.

- Et flott og spennende land som er generelt svært så billig. Hotellene holder høy standard, men koster lite. Det bidrar til at pakkeprisen blir rundt 20 til 30 prosent rimeligere enn hva du må betale for eksempel til Kanariøyene, forteller informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson. Blant feriereisene av den litt mer eksotiske sorten foreslår Petersson Brasil og Thailand.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.