"Når du trår ut i det turkise vannet som omgir øya trår du rett ut i et eventyr av yrende sjøliv."<br />
Foto: Hilde Palladino Foto: Hilde Palladino
"Når du trår ut i det turkise vannet som omgir øya trår du rett ut i et eventyr av yrende sjøliv."
Foto: Hilde Palladino Foto: Hilde PalladinoVis mer

Heron Island – et lite paradis

Heron Island er en liten koralløy som ligger på sørenden av "The Great Barrier Reef".Av: Solveig Eriksen

Øya ligger rett på et korallrev¸ det vil si at når du trår ut i det turkise vannet som omgir øya trår du rett ut i et eventyr av yrende sjøliv. Dette gjør at revet rundt Heron Island er et eldorado for dykkere. Men timene går også fort når du snorkler ut fra de fine¸ hvite sandstrendene. Rokker¸ fisker i alle farger og fasonger svømmer forbi deg. Sjøpølser¸ koraller og sjøstjerner gjør bunnen spennende og fargerik.

Hai mellom beina

Se opp¸ kanskje kommer det en liten revehai svømmende forbi. Undertegnedes haiskrekk forsvant momentant ved synet av de elegante haiene som bokstavelig talt svømte mellom bena våre.

Liten men innholdsrik

Selve øya er liten. Det tar ca 1/2 time å gå rundt den¸ men turen tar som regel flere timer for der er så mye spennende å se på. Fugler¸ flora¸ store havskilpadder som kommer for å legge egg¸ en solnedgang eller soloppgang. Visse tider av året kan man og se hval som leker seg utenfor lagunen til øya. Alt dette er med på å gjøre Heron Island til et av de mest fantastiske stedene jeg har besøkt.

Vernet område

Øya som ligger 70 km. fra land (Gladstone¸ Queensland) kan nås med båt på en tur som tar to timer. Heron Island har blitt erklært som et vernet område¸ men der er muligheter for overnatting på resorter som er bygd på øya. Rommene spenner fra luksus til ganske basiske. Alle måltider er inkludert i prisen.

Paradis

Heron Island gir deg aldri tid til å kjede deg selv om det er en liten øy. Du kan lære å dykke¸ bli med på guidede turer på revet eller rundt på øya¸ bli med på solnedgangscruise eller fisketur¸ nyte stranden eller svømmebassenget, eller rett og slett nyte solens spill i havet og se hvordan det skifter farge mange ganger om dagen¸ fra mørke blå farger til turkis og grønn.

Heron Island - et lite paradis på jord.