Her spiser du godt i Paris

Dyrt er det heller ikke.

Er du ute etter en uformell, hyggelig og bra bistro i Paris, bør du lese denne lista. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Er du ute etter en uformell, hyggelig og bra bistro i Paris, bør du lese denne lista. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris er et av verdens hotteste reisemål for gastronomer. Planlegger du en tur hit snart, men lurer på hvor du skal spise for å få en fantastisk matopplevelse? Vårt råd er å alltid dra på en restaurant du har blitt anbefalt, og for all del ikke la deg friste av tilbud på typiske turistrestauranter.

Innsidetips til Paris

Condé Nast Traveller har laget en liste over en type bistroer i Paris, bistronomiques, hvor du kan spise fantastisk mat for mindre enn 40 euro (cirka 350 kroner) for en treretters lunsj. Her er et utdrag fra lista:

Paris' beste brasserier

 Foto: Ajtai K. Keggard
Foto: Ajtai K. Keggard Vis mer


L'Affriolé

Bortsett fra den fantastiske maten, er det den litt slitte dekoren og hjemmekoselige atmosfæren som gjør at denne såkalte institusjonen har vært så populær gjennom en hel årrekke.

Dette er ikke plassen å spise en lang lunsj på – maten kommer fort og du får alt på en gang. For 19 euro får du hjemmelaget brød med olivensmør, en skål med linser med chorizo, en annen med stekt svinekjøtt og bønnespirer, i tillegg til et glass vin og en liten dessert.

L'Affriolé: 17 rue Malar, 7th, Paris (00 33 1 44 18 31 33)

Bo billig på et b&b i Paris

L'Arôme

I Paris’ tykkeste turistområder er det alltid mest vanskelig å finne gode restauranter. Med sine italienske kjederestauranter og polynesiske temabarer, er Champs Elysées kanskje det mest beryktede området for spiseplasser. L'Arôme, som åpnet i 2007, er et unntak.

Her kan gjester spise fantastiske treretters lunsjer til 34 euro. Sjømat står ofte på menyen her, og en typisk lunsj kan bestå av ferske kongereker med salat, etterfulgt av en sverdfiskstek med urtesalat og grønnsaker og dessert.

L'Arome: 3 rue Saint Philippe du Roule, 8th, Paris (00 33 1 42 25 55 98)

L'Entredgeu

Boligstrøket 17th arrondissement er kanskje ikke en destinasjon i seg selv, men ifølge Condé Nast Traveller, har område noen fantastiske restauranter som er verdt turen i seg selv. Den beste er L'Entredgeu på vestsiden av distriktet.

Denne lokalbistroen har alt du vil ha; autentisk, robust mat fra regionen og et upretensiøst spiserom. Menyen varierer i pris, men regn med å betal cirka 32 euro for en treretters middag med alt fra fantastisk viltkjøtt og sjømat til spekemat.

L'Entredgeu: 83 rue Laugier, 17th, Paris: 00 33 1 40 54 97 24

Paris' kuleste hotellrom

L'Epi Dupin

Denne restauranten er en storfavoritt i området Rive Gauche. Hovedgrunnen til dette, er den eklektiske og rimelige menyen, som varierer hver dag. Her ligger prisen på cirka 34 euro for en treretters middag.

Sjefskokk François Pasteau liker å bruke uvanlige kombinasjoner, her kan du for eksempel få servert stekt kamskjell med appelsin og mascarpone risotto, og iskrem med estragon og stekt fersken. Det anbefales å bestille bord i forveien!

L'Epi Dupin: 11 rue Dupin, 6th, Paris: 00 33 1 42 22 64 56

Le Bistrot Paul Bert

Denne sjarmerende bistroen, som ligger i et gammelt slakteri fra 70-tallet, finner du i en av Paris’ mest kjente restaurantgater, Rue Paul Bert.

Her er det råvarene som gjelder, og maten blir servert veldig enkelt: svinekjøtt kokt med aprikoser, svisker og mandler med stekte poteter er et typisk eksempel. En treretters lunsj koster deg bare 18 euro, mens en treretters middag kun vil koste deg 34 euro. Det er også lurt å merke seg søsterrestauranten, L'Ecailler du Bistrot, som er en noe dyrere fiskerestaurant.

Le Bistrot Paul Bert:18 rue Paul Bert, 11th, Paris: 00 33 1 43 72 24 01