Her sparer du på taxfree-kjøpet!

Vi har sjekket taxfree-prisene på noen av de største flyplassene i Europa! Hvor sparer du mest? Hva er egentlig nytt i Europas mange taxfree-butikker etter at EU "opphevet" taxfree-tilbudet?

Vår test av taxfree-prisene på noen av de største europeiske flyplassene viser at det er store forskjeller fra butikk til butikk.

Hvor er det billigst?

Vi sjekket seks typiske taxfree-varer på vår tur innom taxfree-butikkene på flyplassene i byene under. Hvor tror du det er billigst? Det viser seg at det er en av byene under som skiller seg klart ut i forhold til de andre!

 • Oslo

 • Stockholm

 • København

 • Amsterdam

 • Frankfurt

 • London (Heathrow)

 • Premiair (charterfly)

Vi sjekket prisene på disse varene - pris i parantes er norske butikkpriser, den påfølgende prisen er den billigste taxfree-prisen vi fant!

 • 200 Marlboro (540,-) - billigste taxfree: 145,-

 • 1 l Absolut Sitronvodka 40% (427,-) - billigste taxfree: 98,-

 • 1 l konjakk, Remy Martin VSOP (678,-) - billigste taxfree: 254,-

 • 1 l likør, Cointreau 40% (516,-) - billigste taxfree: 121,-

 • Deostick, Hugo Boss (169,-) - billigste taxfree: 110,-

 • Deostick, Cacharel Anaïs-Anaïs (160,-) - billigste taxfree: 106,-

Sjekk prisene i linkene over og du vil se at det kan være stor forskjell på prisene i de europeiske taxfree-butikkene! Er du på jakt etter billige reiser bør du sjekke vår restplassoversikt.

Hva er egentlig nytt i Europas mange taxfree-butikker etter at det ”gamle” taxfreetilbudet forsvant?

Ofte todelte butikker

Hva er nytt for oss nordmenn? Ikke mye! Ettersom vi ikke er EU-medlemmer, kan vi fortsatt handle taxfree som vi har gjort i alle år. Forandringen ligger i at når du ankommer en flyplass innen EU, så vil du se at butikkene har forandret seg noe. Ofte har de blitt todelt – en seksjon for de som skal reise innen EU og en seksjon for de som skal reise til for eksempel Norge eller Færøyene! I EU-seksjonen vil du se at det hovedsakelig finnes alt utenom sprit og sigaretter. Med andre ord er det veldig mye parfyme og søtsaker som florerer i hyllene. Etter at de nye reglene trådte i kraft har man ikke lenger lov til å selge avgiftsfri tobakk og sprit innen EU. I seksjonen som fortsatt er avgiftsfri vil du se at alt er som før. Uansett må du gjennom boardingkortet ditt vise at du skal til en sluttdestinasjon utenfor EU for å få varene med deg!

Butikkene består!

På svært mange europeiske flyplasser har man innført det som heter Travel Value. Andre steder kalles det noe annet, men konseptet går i korthet ut på at alle innen EU fortsatt kan kjøpe varer til en billig penge i de ”gamle” taxfree-butikkene. Dessuten kan de handle så mye de vil. Det eksisterer ikke lenger noen kvote på hvor mye man kan kjøpe – og selvfølgelig får man fortsatt kjøpt sprit, vin og sigaretter, men til normalpris i det aktuelle landet! Tankegangen bak å beholde alle butikkene på flyplassene er selvfølgelig at det har blitt en attraktiv vane blant de reisende å kunne handle mens de venter på sitt fly. Flyplassenes eiere vet godt at det er her man rekker å handle med gaven hjem til familien. Gamle vaner er vonde å vende – positivt ordtak for alle butikkeiere på flyplassene omkring i Europa!

Unntak finnes som alltid!

Skal for eksempel en franskmann til Kanariøyene, Jersey, Guernsey, Gibraltar samt enkelte gamle franske kolonier, kan han fortsatt handle avgiftsfritt her i tillegg til i ikke-EU landene! Skal han til noen andre steder innen EU, er det Travel Value konseptet som gjelder!

Billig reise?

Ikke reist på ferie enda? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.