Her sover du som en konge

Du har sikkert drømt om å leve som en konge... Nå har du muligheten. Vi har funnet frem til ti slott i Europa hvor du kan krype til køys i majestetiske omgivelser.

Publisert

I Norge bor de på Skaugum og i Ullevålsveien. Men skal du kroe deg i riktig så kongelige omgivelser bør du ut av landet. Mange av Europas gamle herregårder og slott er nå gjort om til hoteller i særklasse. Her er ti gode tips for en kongelig ferie.

På denne siden finner du de mest eksklusive slottene, det vil si de slottene hvor du må ut med mer enn 2000 kroner for et dobbeltrom. Klikk på linkene ved siden av for å sjekke andre priskategorier!

Hotel im Palais, Schwarzenberg, Wien, Østerrike

Palais Schwarzenberg
Palais Schwarzenberg Vis mer

Et slott i Wien som fortsatt er eid av en prins, nemlig Karl Johannes von Schwarzenberg. Hans familie bygde hotellet i 1697. Her finnes et gedigent parkanlegg samt flere gallerier. Rommene er individuelt dekorert med møbler fra 1800-tallet samt en imponerende malerisamling fra den samme tidsepoken. Spis majestetisk i den flotte restauranten som har utsikt over parken. Slottet er kjent for sin eksepsjonelt gode vinkjeller. Prisen ligger fra 219-750 dollar (2.000-7.000 kroner).

Schlosshotel Kronberg, Kronberg, Tyskland

Hotell Gritti Palace
Hotell Gritti Palace Vis mer


Like i nærheten av Frankfurt finner du Schlosshotel Kronberg som stammer fra 1890. Residensen ble bygget av Keiserinne Viktoria som hadde aner med den engelske kongeslekten. Her er mange av hennes malerier, bøker og antikviteter bevart og brukt som innredning på rommene. Du får en natt i dobbeltrom her fra mellom 495 - 975 tyske mark (2.000-4.000 kroner).

Hotel Gritti Palace, Venice, Italia

Et virkelig luksuriøst palass i Venezia. Her har både Ernest Hemingway og Somerset Maugham hvilt seg på sine ferder rundt om i Venezia. Palasset ble bygget på 1600-tallet og går for å være noe av det mest eksklusive som finnes i Italia i dag. Det gjelder med andre ord å dresse seg opp.! Passer utmerket for deg som har mye penger du vil kvitte deg med. Dobbeltromprisene starter på 500.000 italienske lire (2.200 kroner) pr. natt. Men går du for toppsuiten må du ut med over 4 millioner italienske lire (over 18.000 norske kroner)!

Billig ferie?

Har du reiselyst kan du finne oversikten over de billigste reisene på chartermarkedet akkurat nå. Har du sterke meninger om et reisemål, eller lurer du på hva andre syns om steder du skal til? I Din Reiseguide finner du lesernes egne vurderinger. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive reisebrev.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer