Her slår tyven til

Ikke gå i samme fella som denne karen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor flink er du til å passe på tingene dine? Legger du vesken fra deg på gulvet når du er ute og spiser, eller plasserer telefonen helt på kanten av bordet?

Dette er små detaljer som tyvene legger merke til.

Heldigvis dekker norske reiseforsikringer mer, ikke mindre, enn normvilkårene - selv om du bare er en tur i butikken. Men det betyr jo ikke at du kan sløve rundt uten å passe på eiendelene dine.

Vær på vakt: Slik stjeler de bagasje på Gardermoen

Se hvor lett det gjøres

Laptoper er også populær "tyvemat". Nylig ble en mann frastjålet sin Apple MacBook Pro da han var ute og spiste på restauranten Oyster Boy, som ligger på Metrowalk, i Manila.

Foreløpig har ikke tyven blitt tatt, men restaurantens overvåkingssystem klarte å fange opp hva som egentlig skjedde.

Spol frem til 1.30 og se hvor frekk tyver kan være. Her tar han seg åpenlyst tilrette!

Se opp for restauranttyver:

Mest utsatt for tyveri

Tidligere i høst skrev DinSide at Barcelona, Roma og Paris er stedene som er mest utsatt for lommetyver, men tyveri kan like godt skje her hjemme også.

I vinter fikk Linda Stølen erfare hvordan det er å bli ranet på Oslo S. 21.000 kroner klarte de proffe tyvene å stjele fra kontoen hennes, takket være utspekulert planlegging.

Penger, både kort og kontant, er noe av det tyvene elsker å stjele. Lommebøker, mobiltelefoner, iPod og ting som har synlig verdi, kommer også høyt på listen.

Tømmer kontoen din på to minutter: Slik gjør de det

Tyvene er der det er folk

John Finsberg, fungerende stasjonssjef ved Sentrum politistasjon i Oslo, har ved en tidligere anledning uttalt følgende til DinSide:

– Steder hvor det er store ansamlinger og det skjer ting, vet vi at det finnes lommetyver. Det tradisjonelle er at de forstyrrer folk, slik at de får oppmerksomheten deres. Da stopper folk opp, og det blir lettere å snike seg inn på dem. Ofte samarbeider de.

Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring, har tidligere advart folk mot å bare legge ting ukritisk fra seg:

– I fremtiden vil dette bare ta ennå mer av. Så tenk deg om! Ikke legg iPhonen på kafébordet, det blir lagt merke til, og så får du tyvene etter deg. Ikke gjør det for lett for dem. Skjul tingene, ikke vis alt frem i all sin prakt, rådet Vennesland.