Her ser du kjempeorkanen

Orkanen Irene herjer nå i Karibia.

Orkanen Irene over Bahamas, fotografert i går ettermiddag lokal tid. Foto: NASA Goddard MODIS Rapid Response
Orkanen Irene over Bahamas, fotografert i går ettermiddag lokal tid. Foto: NASA Goddard MODIS Rapid Response Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når NASAs satellitter kan se orkanens øye fra rommet, kan man definere den som en kraftig tropisk orkan. Orkanen Irene er sesongens første gigant i Karibia. Og det er ikke småsaker som nå rammer de karibiske øyene.

Sjekk også: App som hjelper deg når naturen viser seg fra sin mektigste side

Vil treffe USA også

Da orkanen herjet over Turks- og Caicosøyene ble den vurdert som en kategori 3-orkan, og her er den fotografert over Bahamas, som natt til torsdag har fått store skader på bygninger.

Men Irene stopper ikke der. Eksperter på tropiske stormer åpner for at den kan styrke seg før den som første orkan siden 2008 vil treffe USAs kyster i løpet av helgen. I verste fall kan den bli en kategori-5-orkan, skriver Yr. Men det er foreløpig ikke vedtatt evakuering i USA.

Her ser du tydelig orkanens øye, idet Irene akkurat har blitt kategorisert som en stor orkan, og går inn over Bahamas.  Foto: NASA/NOAA GOES Project
Her ser du tydelig orkanens øye, idet Irene akkurat har blitt kategorisert som en stor orkan, og går inn over Bahamas. Foto: NASA/NOAA GOES Project Vis mer


Mer om vindstyrkene og kategoriseringene kan du lese her (engelsk).

Orkanen blåser ifølge NASA vinder i 195 km/t, og fører også med seg svært høy sjø. Flere cruiserederier har kuttet ut anløp på Bahamas, og flyplasser har vært stengt.

Mer om farlig vær og hvorfor orkanene får sine navn.