Her må krokodillen dø

Du får ikke ferskere råvarer enn på Guangzhou restaurant.

På den kinesiske restauranten får du se hvordan råvarene tilberedes. Foto: Privat
På den kinesiske restauranten får du se hvordan råvarene tilberedes. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å spise på kinesisk restaurant - i Kina - kan by på helt andre opplevelser enn det du er vant til hjemmefra.

Dette fikk en gruppe nordmenn erfare da de besøkte Guangzhou restaurant i Wenchang Road i byen Guangzhou i Kina, landet som er spådd å bli verdens største turistland om 20 år.

Se også: I Kina spiser de hund

Den rimelige, men anerkjente restauranten er nemlig delt i to deler; en del hvor gjestene kan betrakte råvarene mens de lever, og se på kokkene arbeide, og en del hvor gjestene sitter og spiser maten de har bestilt.

Du kan vandre rundt og se på fisk, gjess og vannkakkerlakker før du setter deg til bords for å studere menyen.

Og mens du spiser, jobber kokkene med å forberede neste måltid. Det kan for eksempel innebære å la en krokodille bøte med livet. Se video lenger ned i saken!

Slik krabbet den lille krokodillen rundt på gulvet før den ble mat for sultne gjester. Foto: Privat
Slik krabbet den lille krokodillen rundt på gulvet før den ble mat for sultne gjester. Foto: Privat Vis mer


Eksotisk meny

Restauranten, som har eksistert i over 70 år og kan ha så mange som 10.000 gjester innom i løpet av et døgn.

Og Guangzhou restaurant har eksotiske dyr på menyen i restauranten, alt fra krokodillekjøtt til haifinnesuppe kan bestilles til lunsj eller middag.

Slik går det når noen ønsker seg krokodillekjøtt til middag. Råvarene blir ikke særlig mye ferskere enn dette. Foto: Privat
Slik går det når noen ønsker seg krokodillekjøtt til middag. Råvarene blir ikke særlig mye ferskere enn dette. Foto: Privat Vis mer


Matrettene som vi oppfatter som litt spesielle, kan imidlertid få kritikk av andre grunner: Flere miljøorganisasjoner er blant annet kritisk til haifinnesuppe, og krokodille-familien er også i Kina blant de utrydningstruede artene.

Spesielle retter til tross: Den mest populære retten på akkurat dette stedet skal imidlertid være Wenchang-kylling, og ingrediensene er blant annet en rå kylling, kyllinglever, grønnsaker, suppe, sukker og kinesisk vin.

Kinesisk lyntog går raskest i verden!

Krokodillen måtte dø

Og det er mye liv og røre i restauranten. I et øyeblikk krabber det en liten krokodille rundt blant gjestene, i det neste kan han bestilles på menyen.

I videoen nedenfor kan du se hvordan den beveger seg også etter sin død.


Det hører med til historien at krokodillen var liten av størrelse, og at restauranten hadde tapet rundt gapet på krokodillen slik at den ikke skulle la seg friste av besøkende mens den vandret rundt i restaurantlokalet.

Men la deg ikke skremme av det som for enkelte nordmenn kanskje kan virke som brutalt. Restauranten har rykte på seg for å være en av de beste i hele Guangzhou og har opp gjennom årene hatt flere berømte kokker på ansattlisten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer