Her må du vise passet

I denne skibakken kan du faktisk handle taxfree.

Pernille Solvang er plassjef for Alpereiser Ischgl. Hun råder alle skientusiaster til å ta med seg passet dersom de vurderer en skitur til Sveits. Til høyre ser du skiekspert Lars Bull. Foto: Glefs
Pernille Solvang er plassjef for Alpereiser Ischgl. Hun råder alle skientusiaster til å ta med seg passet dersom de vurderer en skitur til Sveits. Til høyre ser du skiekspert Lars Bull. Foto: Glefs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ischgl i Østerrike er reine skimekka for mange i Alpene, og det er ikke uten grunn. Her er det fantastiske bakker, skiheiser og restauranter, i tillegg til verdens beste afterski - for dem som liker denslags.

Dersom du ikke orker å dra med deg skiutstyret ditt, er det gode utleiemuligheter her, som på de fleste proffe skisteder.

Dra til Sveits

Fine bakker, heiser og skiforhold er en ting. Men det mange ikke tenker på i forhold til Ischgl, er at dette ligger på grensen til EU-utenforlandet Sveits. Alt du trenger å gjøre, er å suse ned fjellet - så er du der.

Det er jo stort sett sånn at det alltid er noe som er litt billigere når man krysser en grense, spesielt når du beveger deg fra EU og inn i Sveits.

Når du skal tilbake, kan du handle taxfree på fjellet. Men det er en ting du bør være obs på; ta med passet før du bestemmer deg for å ta skiruta som ender opp i Sveits.

På veien tilbake må du nemlig vise pass og regne med at tollerne kommer til å sjekke hva du har i sekken din.

Kvoten for handel er 300 euro, som tilsvarer cirka 2.340 norske kroner.

Se hvordan det fungerer her:

Se de forrige episodene av Skiguiden her:

Skiguiden del 9: Her er det mye nakenhet

Skiguiden del 8: Se det beste fra Sölden

Skiguiden del 7: Helikopter + ski = sant

Skiguiden del 6: Siste trend innen vinterutstyr

Skiguiden del 5: Gutta som er kongene i bakken

Skiguiden del 4: Bli med til Verbier

Skiguiden del 3: Puddereventyr i Canada

Skiguiden del 2: I Bulgaria blir skiferien billig

Skiguiden del 1: Full fart i bakkene