TULLEGUTTER: Manchester United-gutta tuller mye med flysikkerheten for å illustrere poenget. Foto: Turkish Airlines
TULLEGUTTER: Manchester United-gutta tuller mye med flysikkerheten for å illustrere poenget. Foto: Turkish AirlinesVis mer

Her må alle se på Manchester United

Turkish Airlines bruker fotballstjerner til å illustrere flysikkerheten.

Selskapene skal gå gjennom sikkerhetsinstrukser før du skal fly. Men fra og med juni i år må alle som flyr med Turkish Airlines se fotballspillere fra Manchester United delta i presentasjonen av sikkerhetsrutinene om bord.

Og den presentasjonen du se, selv om du ikke er fotballfan eller om du heier på et annet fotballag.

    "Ved at stjernene fra Manchester United deltar i sikkerhetsvideoen ønsker Turkish Airlines å gjøre informasjonen rundt sikkerhet ombord mer livlig og engasjerende. I filmen gjenskaper spillerne Wayne Rooney, Darren Fletcher, Chris Smalling, Nani, Rafael og Fabio da Silva scener fra en standard sikkerhetsvideo, dog med en annerledes vri," skriver Turkish Airlines i en pressemelding.
Se videoen lengre nede i artikkelen

Håper folk følger mer med

Men man kan jo spørre seg selv, hvorfor? Holder det ikke at en flyvertinne gjør jobben?

Flyselskapet påpeker at de håper den "unike tilnærmingen" til fotballspillerne vil gjøre passasjerene mer tilbøyelige til å følge med demonstrasjonen. Samtidig vil de understreke viktigheten av sikkerheten om bord.

Rooney er tydeligvis strålende fornøyd med resultatet.

– Det er alltid gøy å jobbe med lagkameratene også utenfor banen, og dagens videoinnspilling var kjempebra. Forhåpentligvis vil vår deltakelse i videoen gjøre folk enda mer klar over sikkerhetsrutinene når de reiser med Turkish Airlines, sier Wayne Rooney, spiss på Manchester United, i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsvideoen varer i drøye fem minutter og 27 sekunder.

Se videoen her!

La oss krysse fingrene for at SAS og Norwegian ikke blir smittet av Turkish Airlines sikkerhetsstunt, slik at våre norske fotballspillere Erik Huseklepp, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise kan slippe å gjøre flere smertefulle reklamer ... Nok er nok!

Sikkerhet i fly: Du skal overleve flykrasj på 16 G

Leser opp sikkerhetsinstruksene naken

Det er uansett ikke første gang et flyselskap har laget en kreativ sikkerhetsvideo for å få passasjerenes oppmerksomhet.

Air New Zealand valgte å spille på sex i en av sine siste sikkerhetsvideoer. Der er nemlig både mannlige og kvinnelige kabinansatte kledt nakne og kroppsmalt i "uniformer" mens de går gjennom sikkerhetsrutinene ombord.